ÜniRizespor’dan ODTÜ’deki Namaz Saldırısına Tepki

ÜniRizespor’dan ODTÜ’deki Namaz Saldırısına Tepki
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ÜniRizespor Taraftar Topluluğu, Rizespor- Medipol Başakşehir karşılaşmasında ODTÜ’de yaşanan olayları pankartla protesto etti.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öğrencileri tarafından kurulan ÜniRizespor Taraftar Topluluğu, 22 Aralık tarihinde Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ)’de namazdan çıkan bir grup öğrenciye ellerinde çivili sopalarla saldıran marjinal sol gruplara 2-1 sona eren Rizespor- Medipol Başakşehir karşılaşmasında pankartlı tepki gösterdi.

ODTÜ’de yaşanan olaylardan ötürü tepkisini ortaya koyan ÜniRizespor Taraftar Topluluğu, maç boyunca ODTÜ aleyhinde sloganlar atarken, beraberinde getirdikleri dövizlerde de tepkilerini dile getirdi.

unirizespor’dan-odtu’deki-namaz-saldirisina-tepki-(2).jpg

ÜniRizespor Taraftar Topluluğu yöneticisi Saffet Çolak yaptığı açıklamada, 22 Aralık Salı günü ODTÜ’de insanlık suçunun yaşandığını ifade ederek, özgürlükten, demokrasiden bahsedenlerin kendi görüşlerinden olmayanlara karşı barbarca saldırılarının kabul edilemez bir davranış olduğunu belirterek, inançları gereği ibadetlerini yapan öğrencilere karşı yapılan saldırıların Vandallık olduğunu kaydetti.

ÜniRizespor Taraftar Topluluğu’nun kısa bir süre önce oluşturulduğunu ve şu an 120 kişiden oluşan bir topluluk olduklarını kaydeden Çolak, “Rizespor - Medipol Başakşehir karşılaşması henüz ilk maçımızdı. İyi bir kitlemiz oldu. Merkez Kampus dışında da çalışmalarımızı yapıp ekibimizin sayısını arttıracağız. Rizesporun ve Rizelinin bir kaç yıldır hasretini çektiği taraftar gurubu bizler olacağız. Üniversite öğrencilerinden oluşan, küfür ve anarşiden uzak duran elit bir taraftar gurubu olacağız ve takımımızı gerek iç sahada gerekse deplasmanda sonuna kadar destekleyeceğiz. Ayrıca bize bu topluluk için destek veren yöneticilerimiz, hocalarımız ve öğrenci arkadaşlarımıza teşekkür ederiz." dedi.

Çolak, açıklamasının devamında ise ÜniRizespor Taraftar Topluluğu’nun RTEÜ öğrencileriyle fakültelerinde buluşacağını ve önümüzdeki haftalarda taraftar gurubuna yeni isimleri katacaklarını ifade etti.

unirizespor’dan-odtu’deki-namaz-saldirisina-tepki-(1).jpgunirizespor’dan-odtu’deki-namaz-saldirisina-tepki-(5).jpgunirizespor’dan-odtu’deki-namaz-saldirisina-tepki-(4).jpg