Üniversite Yolu Yenileniyor

Üniversite Yolu Yenileniyor
Atatürk caddesinin batı tarafı yenileniyor. Alt yapının tamamlanması ve arazi sahiplerinin rıza edilmesi süreci nedeniyle geciken yolun zemin dolgusu yapılıyor.

Rize Belediyesinin girişimleri ile elektrik, Telekom ve doğalgaz çalışmalarının planlı periyotlarda tamamlandığı 2600 metrelik caddede içme suyu hattı da yenilendi. Arazi sahiplerinin rızası ile genişleten yolun %80’lik duvar çalışması tamamlandı. Teknolojiye uygun normlarda asfaltlama yapılacak caddenin zemin dolgusu su sızdırmasız şekilde 3 kat yapılıyor.

Boydan boya yağmur suyu kanallarının yapıldığı yolun kanalizasyon şebekesi de temizlenmiş olup sıkıntılı yerlerde ki akış kotları da yenilendi.

Rize Üniversitesinden 82. yıl Devlet Hastanesine kadar yapılacak yolun bazı bölmelerinin genişletilmemesi ise görenleri düşündürüyor.

Mal sahiplerinin rıza göstermediği bazı bölgelerde daralan yol ile ilgili Belediye Başkanı Halil Bakırcı; “inşaat sürecinde zaten kanuni terklerin yapılacağı bölgelerde vatandaşlarımız bu gün itibarı ile rıza göstermiyor. İstimlak için harcanacak para ile ilimize daha fazla yatırım yapabiliriz. Bu yol ve bu şehrin çocuklarımıza ait olduğunu unutmamalıyız. Daha ilerisi için yarınları bu günlerden hesap etmeliyiz” dedi.