Üniversiteliler, Yatay Geçişle de Artık Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ni Tercih Ediyor

Üniversiteliler, Yatay Geçişle de Artık Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ni Tercih Ediyor
2015-2016 Akademik sezonda yüzde yüze yakın doluluk oranıyla üniversiteli olacak öğrencilerin tercih ettiği Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, yatay geçişle de üniversite öğrencilerinin tercih ettiği bir üniversite oldu.

Son iki yılda Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ni hem ön lisans, hem de lisans programlarında yatay geçişle tercih eden öğrencilerin oranının aynı nedenle üniversiteden ayrılıp başka üniversitelere geçiş yapan öğrencilerden yüzde 49 fazla olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ)’den son 2 yılda 542 öğrenci yatay geçişle başka üniversitelere, 808 öğrenci ise başka üniversitelerden Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ne geçiş yaptı.

2014-2015 eğitim öğretim yılında yatay geçiş vb. yollarla RTEÜ’ye ait fakülte ve yüksekokullardan ayrılarak başka üniversitelere geçen öğrenci sayısı 254 iken, aynı yolla RTEÜ fakülte ve yüksekokullarını tercih ederek gelen öğrenci sayısı 396 oldu.

2015-2016 eğitim öğretim yılında ise, lisans programlarında okuyan 213 ve ön lisans programlarında okuyan 75 öğrenci olmak üzere toplamda 288 öğrenci yatay geçiş vb. yollarla RTEÜ’den ayrılarak başka üniversitelere geçiş yaparken, aynı dönemde farklı üniversitelerde okumakta iken yatay geçiş yoluyla RTEÜ’ye geçiş yapan öğrenci sayısı 303’ü lisans, 109’u ön lisans olmak üzere 412 oldu.

2014 -15 ve 2015-16 akademik yılları baz alındığında yatay geçişle RTEÜ’yü tercih edenlerin oranının RTEÜ’den aynı nedenle ayrılanlardan yüzde 49 fazla olduğu göze çarparken, sezon başı yüzde yüze yakın tercih oranıyla yükselişini her geçen yıl artıran ve üniversitelilerin tercih ettiği bir üniversite haline gelen Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin artık yatay geçişle de üniversitelilerin gözdesi olduğu görüldü.