Üsküdar'a Çayelili Başkan Aday Adayı

Üsküdar'a Çayelili Başkan Aday Adayı
İstanbul'un Rizeli nüfusu en çok olan ilçelerinden Üsküdar'da Çayelili başkan aday adayı...

İstanbul'un Rizeli nüfusu en çok olan ilçelerinden Üsküdar 30 Mart 2014 yerel seçim için start aldı. Üsküdar'da Ak Parti'den altı aday adayı yarışırken aday adaylarından Çayeli doğumlu Halil İbrahim Çiftçi dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor.

Üsküdar Ak Parti Belediye Başkanı Aday Adayı Halil İbrahim Çiftçi, "Sesini Duyur Rizelim" sloganıyla Çayeli Dernekler Federasyonu (ÇAYDEF)'te 1 Aralık tarihinde hemşehrileriyle buluştu. Katılımın yoğun olduğu toplantıda hem kahvaltı yapıldı hem de eğitim ve çalışma amacıyla Üsküdar'a gelip yerleşmiş hemşehrileriyle Üsküdar'da yaşayan Rizelilerin ve genç neslin sorunları üzerine bir konuşma yaptı.

Vatandaşın derdini kendi derdimiz bildik...

Belediye Başkan Aday Adayı Halil İbrahim Çiftçi burada yaptığı konuşmada, 30 yıllık belediyecilik tecrübesi olduğunu ve 40 yıldır Üsküdar'da yaşadığını söyleyerek "Halkımızla hep iç içe oldum. Vatandaşın derdini kendi derdim bildim. Üsküdar'a hizmet edebilmek için yola çıktık. Ben burada bazen ayaklarımın yere değmediğini hissediyorum. Üsküdar'a karşı bu şekilde sevdalı duygularım vardır. Onun için tarihi Üsküdar'la ilgili mutlaka bir şeyler yapmalıyız" şeklinde konuştu.

Üsküdar'la ilgili anılarını anlatan Çiftçi, Üsküdar tarihinin önemine değinerek konuyla ilgili çeşitli projeler hazırladığını ifade etti. Üsküdar'daki tarihi kimlik ile ilgili bir şeyler yapılması gerektiğini ve yöresel kültürün önemini vurgulayan Çiftçi, Üsküdar'daki bütün hemşehrilerinin desteğini isteyerek "Kalbinizdeki aday, dilinizdeki aday olsun" dedi.

Sosyal belediyeciliğin olmazsa olmazı: Gençlerimizi düşünmek...

halil-ibrahim-ciftci-uskudara-cayelili-baskan-adayi.jpg

Çayeli Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Çiftçi, maddi imkansızlıklardan dolayı iyi bir eğitim almakta zorlanan öğrencilere burs verilmesi için insanların seferber olması gerektiğini vurguladıktan sonra gelecek nesiller konusunda kaygılarını dile getirerek "Özellikle son 10 yılda çocuklarımızın psikolojisi gittikçe bozuluyor. Bunun nedenlerinden biri çocukların arkadaşlarından soyutlanması ve evde bilgisayarla çok vakit geçirmesidir. Arkadaşı olmayan çocuklar toplumdan izole oluyor. Başka yollara eğilim gösteriyor. Hatta yanlış alışkanlıklar kazanıyor. Dolayısıyla çocuklarımızı bu tür tehlikelerden kurtarmak için belediyelerin mutlaka bir şeyler yapması gerek" dedi.

Toplumumuzda bağımlılık oranının arttığını söyleyerek konuya dikkat çeken Çiftçi, bu sorunun önlenmesi konusunda çalışmaların artırılması gerektiğini aktardı. Yöneticiler içinde bulunduğu toplumu sevmelidir ÇAYDEF Başkanı Yılmaz Hüsrev ise "Bizim memleketimiz dünyanın en güzel memlekeketidir. Bu coğrafyanın insanları Alah Rızası için, insana hizmet etmek için büyük fedakarlıkla çalışmayı yeğleyen bir anlayıştan geliyor çünkü biz mazisi çok güçlü bir tarihten geliyoruz. " şeklinde konuştu. Hizmet yoluna çıkan insanların heyecanının olması gerektiğini belirten Hüsrev, adalet vurgusu yaparak bu insanların içinde bulunduğu toplumu sevmesinin öneminin altını çizdi.

HALİL İBRAHİM ÇİFTÇİ KİMDİR ?

halil-ibrahim-ciftci-uskudar-aday-adayi.jpg

Halil İbrahim Çiftçi, 1962 Rize, Çayeli doğumlu

1977 yılında Kabataş Erkek Lisesi'ni bitirdi ve Yıldız Teknik Üniversitesi'nden 1982 yılında inşaat mühendisi olarak mezun oldu.

1985 yılında Üsküdar Belediye'sinde mühendis olarak çalışmaya başladı. Burada imarla ilgili muhtelif birimlerinde beş yıl görev yaptı. 1989 yılında Ümraniye Belediyesi İmar ve Planlama Müdürlüğü'nde görevine devam etti, 1994 te İmar ve Planlama Müdürü olarak atandı. Aynı zamanda 1995 yılında Anıtlar Yüksek Kurulu üyelik görevinde bulundu.

1997 yılında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığı döneminde, Büyük Şehir İmar Müdürü görevine atandı.

Evli ve iki çocuk babası olan Halil İbrahim Çiftçi'nin eşi mimar, oğlu Ali Emir inşaat mühendisi, kızı ise kimya bölümü okuyor. Meslek yaşamının yanı sıra Türkiye Milli Olimpiyat Düzenleme Komitesi üyeliği ve İstanbul Büyük Şehir Belediyesi iştiraklerinden İSBAK yönetim kurulu üyeliğinde bulundu. Halen yürürlükte olan İstanbul İmar Yönetmeliği taslağını hazırladı. Afete karşı yeni imar kanunu hazırlık çalışmalarına katıldı. Çeşitli Vakıf ve Derneklerin üyesi ve yönetim kurulunda olup 1999 Marmara depremi sonrasında "Fotoğraflarla Deprem Kuvvetleri Karşısında Yapıların Gösterdiği Davranışlar" isimli kitabı yayımlandı. 2010 yılında İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'nden emekli oldu.

1974 yılından bu yana bir Üsküdarlı ve 1985 yılından itibaren de bir belediyeci olarak, bütün bu tecrübelerini Üsküdar'ın ve vatandaşların hizmetine sunmak için, AK Parti Üsküdar Belediye Başkanlığı'na aday adayı oldu.