Usta: Çay Fiyatını Ulusal Çay Konseyinin Belirleyecek Olması Kurda Kuzuyu Teslim Etmektir

Usta: Çay Fiyatını Ulusal Çay Konseyinin Belirleyecek Olması Kurda Kuzuyu Teslim Etmektir
BBP Rize Merkez İlçe Başkanı Abdulkadir Usta, yaş çay fiyatını belirleyecek olan Ulusal Çay Konseyi’nin bugüne kadar üreticinin hiçbir sıkıntısına çözüm bulmadığını belirterek çay fiyatının konsey tarafından belirlenecek olmasına tepki gösterdi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Rize Merkez İlçe Başkanı Abdulkadir Usta, yaptığı açıklamada, Rizeli’nin ve çay üreticilerinin yaş çay fiyatını önceden Başbakandan günümüzde ise Cumhurbaşkanımızından duymaya alışmış olduğunu kaydederek, “Çay konseyi şimdiye kadar üreticimizin hangi sorununu sıkıntısını çözmüş, ne işe yaramış ki yaş çay fiyatını belirleyip açıklayacakmış. Rize Vekilimiz Sayın Hayatı Yazıcı 210 Bin üretici ve ÇAYKUR'u özel sektörün kontrolündeki konseyin ellerine nasıl bırakır? Bu büyük yanlış derhal düzeltilmeli, teklifi dahi yapılmalıdır” dedi.

Merkez ilçe Başkanı Usta, AK Parti Genel Başkanı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı’nın TBMM’ye gönderilmek üzere AK Parti TBMM Grup Başkanlığına verileceğini açıkladığı Çay Kanun Tasarısı hakkında yaptığı açıklamalara tepki göstererek, “Biz hazırlanan Çay Kanunu teklifinde taban fiyatın konulmadığını, üreticinin beklentilerinden çok, özel sektörün taleplerinin karşılanacağını, Çay Borsasının güdümünde sözde paydaşlarla hazırlandığını defaatle söyledik ve siyasi demeçlerimiz ile kamuoyu ile paylaştık. Rizeli Vekilimizin yapmış olduğu talihsiz açıklamalara üzüldük ve şaşırdık. Açıkçası bu kadarını da beklemiyorduk. Yapılan açıklamada, üreticinin en önemli beklentisi taban fiyat yokken, ÇAYKUR da koruma altına alınmazken, üretici promosyon haklarını beklerken, kaçak çaya önlem alınmazken, beyefendiler yeşil altın yaprağımızın kaderini özel sektörürün içinde olduğu Çay Konseyine bırakıyorlar, Çay bahçelerinin kökten sökümünü düşünüyorlar, ÇAYKUR'u özel sektörün kaderine bırakıyorlar. Bu vekillerimizin Rizemize, çay üreticimize ve ÇAYKUR'a yapacakları en büyük yanlıştır” ifadesinde bulundu.

Yaş çay fiyatının Ulusal Çay Konseyi tarafından belirlenecek olmasını kurda kuzuyu teslim etmek olarak değerlendiren Usta, “Bu yapılan kuzuyu kurda teslim etmektir. Üstüne de yaş çay fiyatını da Çay Konseyi belirleyip açıklayacakmış. Çay Konseyi ne işe yaramış, ne icraat yapmış, ne faydası olmuş? Başkanı ilk önce onu bir açıklasın. Vatandaşın çayı taban fiyatın %40 altında alınırken, kaçak çay kamyonları yan yatarken, gübre %400 artarken, destekleme yedi yıldır rekor kırarken, ÇAYKUR milyon TL zarar açıklarken, neredeydi bu Çay Konseyi? Hiçbir fonksiyonu olmayan bu kuruma hiçbir hak ve yetki verilmemeli. Bu yapılan kuzuyu kurda teslim etmektir. On Maddeden oluşan Çay Kanunu Teklifimizde ifade ettiğimiz üzere çayın tek patronu ÇAYKUR olmalı ve korunma altına alınmalıdır” dedi.

210 bin çay üreticisini ve ÇAYKUR'u koruma altına almayan sözde Çay Kanunu Tasarısının derhal düzeltilmesi gerektiğini kaydeden Usta, “10 Madde ile hazırladığımız Çay Kanunu Teklifimiz de dikkate alınarak, Sayın Cumhurbaşkanımıza bu yanlışlar ivedi bir şekilde iletilmeli diyoruz. Bizler, daima azîz milletimiz ve şanlı devletimiz için varız. Çay üreticimiz ve ÇAYKUR asla yalnız değildir” şeklinde konuştu.

buyuk-birlik-partisi-bbp-rize-merkez-ilce-baskani-abdulkadir-usta.jpgzavendikli-kurban-bayrami-026.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
21 Yorum