Üzülmez: Dört Maçtır Kazanamama Stresini Üzerimizden Atmamız Lazım

Üzülmez: Dört Maçtır Kazanamama Stresini Üzerimizden Atmamız Lazım
TFF 1. Lig'in 9. haftasında 21 Ekim Cumartesi günü deplasmanda Gaziantepspor'a konuk olacak Çaykur Rizespor'un teknik direktörü İbrahim Üzülmez, maç kazanamama stresini üzerlerinden atmaları gerektiğini söyledi.

Üzülmez, kulüp basın sözcüsü Hasan Yavuz Bakır ile Mehmet Cengiz Tesisleri'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, son dört hafta kazanamayan bir takım psikolojisini üzerlerinden atmaya çalıştıklarını belirtti. Ligde aleyhine 5 penaltı verilmesi nedeniyle Üzülmez, "Bu ligde sekiz maçta aleyhinize beş penaltı verilmesi şaşırtıcı. Hakemler bize karşı çok rahat" dedi.

ibrahim-uzulmez-rizespor-teknik-direktoru-2.jpg

Gaziantespor maçının kısa sürede toparlanma anlamında önemli bir mücadele olacağını ifade eden Üzülmez, "Genç kadro ile mücadele ediyorlar. Futbolda ne olursa olsun herkese saygı duymalısınız. Hatalara rağmen çok iyi mücadele ediyorlar. Bizim ise kazanmaktan başka çaremiz yok. Hedefe giden bir takımın dört maçtır kazanamama stresini üzerimizden atmamız lazım." diye konuştu.

Çok koşan bir takıma karşı oynayacaklarını kaydeden Üzülmez, "Oyunun başı çok önemli. Defansif anlamda hata yapmamalıyız. Çoklu defans yapacaklardır. Kazanarak bir başlangıç yapmamız lazım. İnşallah oyun anlayışımızı, mantalitemizi sahaya yansıtarak kazanırız." ifadelerini kullandı.

İbrahim Üzülmez, şöyle devam etti: "Genç bir takımız. Düellonun içerisine girmemiz lazım. Oynamaya çalışmak yetmez. Bu ligde oynatmamaya çalışan çok takım var. Samsunspor bizi geçen hafta 9 kişi karşıladı. Bu tür maçları sahamızda çok yaşayacağız. Hücum anlamında üretken olmamız lazım. İkili mücadele içerisinde olmayı sevmeyen bir takım var. Korakor mücadele içerisinde olmamız lazım. Bunu oyuncularımla paylaşıp onlardan istiyorum. Bunu değiştirecek olan bizleriz. Bunu başarmak için göreve geldik. Rekabet duygusunu ortaya çıkarmamız lazım."

- "Hakemler bize karşı çok rahat"

Teknik direktör Üzülmez, şampiyonluğa giden bir takımın bu kadar gol yememesi gerektiğini, çok gol yiyen ekibin şampiyon olma şansının da olmadığını kaydetti.

Çaykur Rizespor takımında futbolcuların saha içerisindeki centilmen duruşunun hakemleri rahatlattığını ve baskı hissetmediklerini savunan Üzülmez, "Bu ligde sekiz maçta aleyhinize beş penaltı verilmesi şaşırtıcı. Hakemler bize karşı çok rahat. Bu ligde hakemlerin çok rahat maç yönettiğini görüyorum. Rakibin yalandan müdahaleleri sonucu oyuncularımızın penaltı almasını istemem. Benim oyuncularıma, Rizespor armasına yakıştıramam." değerlendirmesinde bulundu.

"Rizespor'un menfaati için mücadele etmeliyiz"

ibrahim-uzulmez-rizespor-teknik-direktoru-001.jpg

Bu hafta orta saha kurgusunda bazı değişikler yapabileceğinin sinyalini veren Üzülmez ”Orta sahada 10 numara pozisyonunda oynayan oyuncu daha iyi servisler yapması gerekiyor. Daha çok gol pozisyonuna giren bir takım olmalıyız. Bu takımın hedefi ve bizim de kariyer anlamında hedefimiz belli. Oyuncular da formasına, armasına sahiplenmesi gerekiyor. Sadece bizim istememizle olmuyor. Herkes hata yapabilir, İbrahim Üzülmez de hata yapabilir. Egoları bir kenara bırakarak, takımın menfaati, Rizespor’un menfaati için mücadelemizi ortaya koymalıyız. Oyuncumdan önce ben kendimi ortaya koyacağım. Takım içinde üreticilik anlamında, üçüncü bölgede top koşturma adına sıkıntı vardı. Jakob, Lincoln, Recep hangisi olursa olsun fark etmez. Önemli olan takıma katkı vermesi" ifadelerini kullandı. 

"Bu takımda lider özelliğini ortaya koyacak oyuncu çıkmalı"

Sahada yumuşak bir oyun sergileyen oyuncu grubu olduğunu belirten Üzülmez, "Sezon öncesi oyuncu yapısı ile bir şeyler söylersem Hikmet Hoca’ya ayıp olur. Onun bilgi ve tecrübesi benden çok daha fazla. Bana sorsanız, sezon öncesi yapılanmayı çok daha farklı yapabilirdim. Örnek iki ön liberodan birini ofansif alırdım. Bizim takıma hırçınlık, bu ligin ortamını bilen, sadece kendini değil, takımı da ateşleyecek bir oyuncu ihtiyacı var. Saha içinde hakeme itiraz etmeyen, takım arkadaşına itiraz etmeyen bir oyuncu grubu var. Bu takım kolej takımı görünümde, kısaca yumuşak bir takım. Bu takım içinde lider özelliğini ortaya koyacak oyuncu çıkması gerekiyor. Şampiyon olan takımlara bakıldığında 4-5 lider oyuncu takım içinde çıkmış. Kalite tamam ama saha içinde tecrübe bu ligde çok daha önemli. Futbolda kaybetmek vardır ama kaybederken teslim olmak bize yakışmaz ve açıkçası ben uyuyamam. Kulübün ortamı ve şartları güzel ama bunun karşılığını vermek gerekiyor" diye konuştu. 

''Bireysel hatalara son vermeliyiz''

İbrahim üzülmez, maçlarda yapılan bireysel hataların kendilerinin canını yaktığını vurgulayarak, "Ne kadar anlatırsak, anlatalım bazen saha kenarından bu hataların önüne geçemiyorsun. Son maçta kalecimiz Cihan bireysel bir hata yaptı ama futbolda bunlar var. Hafta içi her gün oyuncularımla konuştum, takım arkadaşları da Cihan’a sahip çıktı. Rizespor’un şartları Süper lig şartları ile aynı. Kemal Başkan çok iyi niyetle mücadele veriyor. Çoğu takımlarda bunlar yok. Armasına sahip çıkmayan oyuncu ile çalışmak istemem. Çok daha fazla çalışmaları gerekiyor. İlk devrenin bitimine dokuz hafta var, oyuncular daha iyi olması gerekiyor. Bu kadar gol yiyerek, şampiyon olamazsınız” açıklamasını yaptı. 

"Tecrübeli ayak eksiğimiz var"

5 yıl önce Mustafa Denizli ile Çaykur Rizespor’un şampiyonluk yaşadığını hatırlatan genç teknik adam, "O kadroda Cernat vardı. Takım içinde sorumluluk alıyordu. Böyle tecrübeli ayak eksiğimiz var. O kadro çok daha tecrübeli idi. Benim anlatmak istediğimde bu. Takım sıkıştığı anda ön plana çıkacak oyuncu eksiğimiz var. Futbolda hatalar olabilir ama benim oyuncum mücadele etmeli. Bana futbolcunun saha içinde duruşu önemli. İş ahlakı çok önemli. Mücadele etmeden kimse size üç puan vermiyor. Bu köprünün altından çok sular geçecektir. Şu anki puan sıralamasına takılmayalım. İlk devrenin bitimine kadar maksimum puan toplamak zorundayız” değerlendirmesinde bulundu. 

İbrahim Üzülmez, "Çaykur Rizespor geçen sezon da alnının akı ile müdacele etmiş ve bir alt lige düşmüştür. Bu sezon mücadele ederek çıkabilir. Hakkaniyetle ne olacaksa olsun. Kimseden beklentimiz yok. Kimsenin hakkını yemeyiz. Dört maçta üst üste bir takıma penaltı verilmesi... Benzeri var mı? Yok. Demek ki bu alanda rekora gidiyoruz. Her maçın ilk yarısında gösterilen sarı kartlar... Bazı şeyler çok dikkati çekiyor." diyerek sözlerini tamamladı.

ibrahim-uzulmez-rizespor-teknik-direktoru-1.jpg