Uzun'dan Hikmet Ayar'a Tepki !

Uzun'dan Hikmet Ayar'a Tepki !
Saadet Partisi İl Başkanı Hasan Uzun, Ak Parti İl Başkanı Hikmet Ayar’ın, Saadet Partisi Rize Belediye Başkan adayı Prof.Dr. Mehmet Bekaroğlu ile ilgili konuşmalarına tepki gösterdi.

Saadet Partisi Rize İl Başkanı Hasan Uzun, seçim kaybetme telaşı ile paniğe kapılan Ak Parti’nin Rize’deki yöneticilerinin ayarsız açıklamalar yaptıklarını ifade etti.

Açıklamasında; Hikmet Ayar’ın, Necmettin Erbakan’ın ismini ağzına alacak son kişi bile olamayacağını vurgulayan Uzun, Ayar’ın sözde anket sonuçlarına göre üç muhalefet partisinin oylarının toplamının iki misli oy alacakları şeklindeki ifadelerine de cevap vererek; “Biz de diyoruz ki, Yüksek Seçim Kurulu’nun seçim anketleri ile ilgili koyduğu kurallar çerçevesinde yaptırdığınız anketi, firma ismi, denek sayısı ve yöntemi ile birlikte açıklayın” dedi.

Geçmişte farklı partilerde siyaset yapmış arkadaşlarla beraber Saadet Partisi çatısı altında seçime gireceklerini kaydeden Uzun, “Partimize katılan insanlar Rize’nin bildiği, tanıdığı, tertemiz insanlardır” dedi.  Ak Parti Meclis aday listesinde şaibeli isimler bulunduğuna dikkat çeken Uzun, “Sayın Ayar bize ayar vereceğine kendi partisine, kendi meclis üyesi adaylarına baksın. Ayar, önce kendi partililerine ve Rize halkına, imar dosyaları olan, soruşturmaları bulunan meclis üyesi adaylarını anlatsın” dedi.

İşte Saadet Partisi Rize İl Başkanı Hasan Uzun’un, AK Parti İl Başkanı Hikmet Ayar'a cevap niteliği taşıyan basın açıklaması…

Rize Kamuoyuna,

İktidar Partisi Rize İl Başkanı’nın, Partimizin Rize Belediye Başkan Adayı çok değerli Profesör Sayın Mehmet Bekaroğlu ile ilgili söylediklerini ibretle izledim. Sayın Hikmet Ayar, sözde Hocamıza ayar çekerken çok sayıda ayarsız cümle kullanıyor.

Öncelikle belirtmek isterim ki, Hikmet Ayar ve Ak Parti’nin Rize’deki sözcülerinin ifadeleri iktidar partisinin tam bir panik içinde olduğunu ortaya koymaktadır. Bu paniklerinin nedeni Saadet Partisi’nin Hocamız Bekaroğlu ile birlikte seçimlerde ortaya koyduğu performanstır. Paniklemek ve korkmakta haklılar; Saadet Partisi’nin Bekaroğlu’nun adaylığı etrafında kurduğu vicdan ittifakı giderek büyüdü, kartopu çığa dönüştü ve şimdi 30 Mart’ta Rize Belediyesi’ni almaya hazırlanıyoruz.

Biz bir seçim anketi yaptırmış değiliz. Anket yaptırmadık ama seçmenin; çarşının, mahallelerin nabzını tutmaya devam ediyoruz. Hocamıza gösterilen teveccüh, ortaya koyduğumuz performans bizi seçimin favorisi haline getirmiştir. Elbette kararı verecek olan Rize halkıdır ve sandıktan çıkacak sonuç kabulümüzdür.

Sayın Ayar, bir anketten söz ederek, önce üç muhalefet partisinin alacağı oyların toplamının iki mislini alacaklarını söyledi, şimdi de açık ara önde olduklarını ifade ediyor. Biz de diyoruz ki, Yüksek Seçim Kurulu’nun seçim anketleri ile ilgili koyduğu kurallar çerçevesinde yaptırdığınız anketi, firma ismi, denek sayısı ve yöntemi ile birlikte açıklayın.

Ayar bunu yapmıyor, bunun yerine Hocamıza ve partimize çamur atmaya devam ediyor. Saadet Partisi, seçimlerin mahalli seçimler olduğu gerçeğinden hareket ederek seçim çalışmalarını sürdürüyor. Ak Parti ise, 10 yıllık belediye yönetiminin hesabını veremediğinden, seçimleri sürekli olarak genel siyasete çekmektedir. “Başbakan’ın karizmasını çizmek istiyorlar” diyor, oysa biz seçimlerde Başbakan’la ilgili bir şey söylemiş değiliz. Esasen onları rahatsız eden de budur. Ne kadar çırpınırlarsa çırpınsınlar, bizi ne kadar tahrik ederlerse etsinler, biz, Ak Parti Belediyesinin icraatları ve Rize ile ilgili projelerimiz üzerinden seçim çalışmalarını sürdürmeye devam edeceğiz.

Ayar, seçim harcamalarımızı da ağzını dolamış durumda; “Nereden geldiği belli olmayan bir su ile değirmen döndürüyorlar” diyor. Ayar’ın bizim harcadığımız paraları nasıl topladığımızı bilmesi gerekir diyeceğim ama onlar bunu, gönülden vermeyi, bereketi çoktan unutmuş durumdalar. Biz harcadığımız her kuruşun hesabını veririz. Kendilerinin oluk oluk akıttıkları paraların kaynağını ise sormuyoruz, çünkü bunu halkımız zaten bilmektedir.

Etkili kullanmakta olduğumuz kısıtlı bütçenin tamamını her zaman yaptığımız gibi meclis üyesi adaylarımız ve arkadaşlarımızdan imece usulü ile topladık. Ayrıca tüm meclis üyesi adaylarımız kendi arabalarını kendi imkanları ile giydirmektedirler. Yüzbinler vererek reklamcı, danışman vs de tutmuş değiliz, bizimle çalışan arkadaşların tamamı gönüllü olarak yanımızda yer almaktadır.

Esasen ayarı bozulan Hikmet Ayar’ın kendisidir. Ayar, ne dediğini bilmiyor; Ne demek; “Gezici, Gazici, Mezarcı, çıkarcı”? “Gezicilik, Gazicilik ve Mezarcılık” sözlerine Ayar’ın tutarsız hezeyanları diyoruz. “Çıkarcı” arıyorsa da Sayın Ayar çevresine ve aynaya baksın. Hikmet Ayar, Necmetin Erbakan’ın ismini ağzına alacak son kişi bile değildir, Milli Görüş Gömleklerini çoktan çıkaranların bize Milli Görüş dersi vermeye kalkmaları haddi aşmak değilse nedir? Sanırım Ayar, bir türlü açıklamaya yanaşmadığı anket sonuçlarını gördüğünden beri ayarını büsbütün kaybetmiş.

Biz Bekaroğlu’nu tanıyoruz, Rize halkı da, tüm Türkiye de Hocamızı tanıyor. İnsanlığından, vicdanından, dürüstlüğünden, mazlumun yanında duruşundan, zalimlerin karşısına dikilmesinden, adam gibi adamlığından bir şüphe yoktur. 15 yıla yakın bir zamandan beri siyaset sahnesindedir ve siyasi çizgi ve söyleminde bir eğrilik, sapma olmamıştır. Çıkarın, makamın, mevkinin, bakanlığın peşinde koşmamıştır. Milletvekili olduğu dönemde ve sonrasında Rize ve Rizelinin hukukunu hakkıyla savunmuştur; bizler, tüm Rize ve Türkiye bunun şahididir. Bekaroğlu hiçbir zaman bizi mahcup etmemiştir.

Bekaroğlu’nun Saadet Partisi adaylığı da herkesin gözünün önünde olmuştur. Evet, biz Rize’de bir vicdan ittifakı oluşturduk. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 10 yıldır Rize’de kurduğu baskı ortamı, haksızlıklar, adaletsizlikler Rize halkını bıktırmıştır. Bunun sonucunda değişik çevrelerden, geçmişte farklı siyasi çizgilerde siyaset yapmış insanlar, Rize’nin vicdanı olarak bir araya gelmiş ve arayış içine girmiş, sonra da Hocamız Bekaroğlu’na adaylık teklifi yapmıştır. Biz de Saadet Partisi olarak bu oluşumun içinde bulunduk. Bu vicdan ittifakının çatısının Saadet Partisi olmasında da şaşacak bir şey yok. Çünkü Saadet Partisi zaten milletin vicdanıdır.

Evet, geçmişte farklı siyasi partilerde siyaset yapmış arkadaşlar Saadet Partisi’ne gelmişler ve bir kısmı meclis üyesi adayı olmuştur. İfade ettiğim gibi yaptığımız her şey milletin gözünün önünde olmuştur. Partimize katılan insanlar Rize’nin bildiği, tanıdığı, tertemiz insanlardır. Sayın Ayar bize ayar vereceğine kendi partisine, kendi meclis üyesi adaylarına baksın. Ayar, önce kendi partililerine ve Rize halkına, imar dosyaları olan, soruşturmaları bulunan meclis üyesi adaylarını anlatsın.

Bizlerin birileri tarafından organize edildiğini söylemek iftiradır; Vicdan ittifakımız kendiliğinden organize olmuştur; adayımızı biz seçtik, Bekaroğlu hep Rize’de olmuş bir insandır, bir yerden gelmedi, birileri tarafından da gönderilmedi, bizim adayımızdır, Rizelilerin adayıdır. Bir şey daha hatırlatmak isterim; 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonundan, yani şu meşhur “paralel” tartışmasından çok önce bu ittifak oluşmuş ve Hocamız Bekaroğlu’nun adaylığı kesinleşmişti.

Kimin kime oy vereceğini de bize Ayar anlatmasın. Her şeyi bildiğini sananlar şimdi de CHP’lilere, MHP’lilere, Saadet Partililere nereye oy vereceklerini mi söylüyorlar? Rize halkı kime oy vereceğini iyi bilir. 10 yıldır Rize’de neler olduğunu da, büyüklenenleri de, kibirli dolaşanları da Rizeliler tanır. Seçime az bir zaman kaldı; Rizeliler 30 Mart’ta sandıkta konuşacaklar ve herkese ayar vereceklerdir.

Ayar, 28 Şubat istismarından da geri kalmamış. Başörtülülerin kamu kurum ve kuruluşlarında çalışması Ak Parti iktidarının ancak 11. yılında verilen büyük mücadeleler ve ödenen bedellerden sonra mümkün olabilmiştir. 28 Şubatçılar ve Ergenekoncuları tutukladıklarını, yargıladıklarını söyleyip milletten oy isteyenlerin şimdi onları teker teker serbest bırakmaları ve “bir haksızlık düzeltildi” demeleri de milletin gözünün önünde olmaktadır.

Hikmet Ayar’ın ayarsız konuşmaları sonucunda böyle bir açıklama zaruret haline gelmiştir.

Saygılarımla.

Hasan Uzun

Saadet Partisi Rize İl Başkanı

İLGİLİ HABERİMİZ

Bekaroğlu, Fabrika AYAR’larına Geri Dönmeli