Vali Balkanlıoğlu başarılı sporcuları ödüllendirdi

Vali Balkanlıoğlu başarılı sporcuları ödüllendirdi
ORDU (AA) - Vali İrfan Balkanlıoğlu, 38. Dünya Bilek Güreşi Şampiyonasında dereceye giren sporcuları ödüllendirdi.Bulgaristan'ın Blagoevgrad şehrinde...

ORDU (AA) - Vali İrfan Balkanlıoğlu, 38. Dünya Bilek Güreşi Şampiyonasında dereceye giren sporcuları ödüllendirdi.

Bulgaristan'ın Blagoevgrad şehrinde 1-10 Ekim 2106 tarihleri arasında yapılan ve 53 ülkeden 1000 sporcunun katıldığı 38. Dünya Bilek Güreşi Şampiyonasında dereceye giren sporcuları makamında kabul eden Vali Balkanlıoğlu, başarılı sporcuları altınla ödüllendirdi.

Balkanlıoğlu, 38. Dünya Bilek Güreşi Şampiyonasında, 65 kiloda sağ kol dünya ikincisi olarak gümüş madalya kazanan Yeter Bağ ile aynı şampiyonada 55 kiloda sol kol dünya üçüncüsü olan ve bronz madalya kazanan Aynur Bir'i, başarılarından dolayı kutladı.

"Dünya Bilek Güreşi Şampiyonasında ülkemizi başarıyla temsil eden, 10 sporcunun 8'ini yenerek gümüş madalya kazanan Yeter Bağ ve yine aynı şampiyonada 10 sporcunun 7'sini mağlup ederek ülkemize bronz madalya kazandıran Aynur Bir kızlarımızı, başarılarından dolayı tebrik ediyorum." diyen Vali Balkanlıoğlu, "Uluslararası yarışmalarda, şampiyonalarda derece elde ederek, bayrağımızı göndere çektirmek ve İstiklal Marşı'mızı okutturmak hepimizin göğsünü kabartan bir gururdur. Bu gururu tüm ülkemize yaşatan bu kıymetli sporcularımızı yürekten kutluyorum. Onları yetiştiren antrenörlerini tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum." ifadesinde bulundu.

Vali Balkanlıoğlu, konuşmasının ardından sporculara ödüllerini taktim etti.

Ziyarette, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç ve Bilek Güreşi İl Temsilcisi Dr. Selim Akçay da hazır bulundu.