Vali Baydaş, Şehitlik Anıtı Alanında İncelemelerde Bulundu

Vali Baydaş, Şehitlik Anıtı Alanında İncelemelerde Bulundu
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından Fındıklı ilçesi Yenişehitlik köyünde yapımı devam eden Ortabayır Sırtı Şehitliği Anıtı’nı ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Şehitlik anıtı ve alan düzenleme çalışmaları hakkında bilgi alınmasının ardından, böylesine önemli bir anıtın yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, çalışmaların hızlandırılması talimatı veren Vali İhsan Selim Baydaş, “Ya şehit ya gazi düsturu ile yetişen bu yüce milletin kahraman evlatları için, şehitlik her zaman erişilmek istenen en yüce paye ve makam olmuştur. Bu büyük millet, tarihin her döneminde, söz konusu vatan, millet, devlet, bayrak ve ezan olduğunda seve seve canını feda eden bu kahramanları ile büyük bir millettir ve bizlere düşen vazife de bu kahramanların emanetine sahip çıkmaktır” dedi.

Gerçekleştirilen ziyaret ve incelmelerde Vali Baydaş’a Fındıklı Kaymakamı Murat Çürük, Emniyet Müdürü Murat Türesin, Jandarma Komutanı Ali Güngör, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ümit Hüseyin Sarı ve ilgililer eşlik etti.

ORTABAYIR SIRTI ŞEHİTLİĞİ ANITI

I. Dünya Savaşı sırasında Osmanlı İmparatorluğu'nun Rus kuvvetlerine karşı düzenlemiş olduğu Doğu Çephesi -Kafkas Harekatı sonrasında, 1916 yılında Rus işgal kuvvetlerine karşı Fındıklı Yeni Şehitlik köyü Ortabayır Sırtında yapılan muharebelerin cereyan ettiği ve kahramanca bir direnişin gösterildiği, mevzi kalıntıları ile Şehit mezarları bulunan ve halk arasında yapılan mülakatlarda 150-200 civarında Osmanlı askeri şehidimizin bulunduğu alan tarihi sit alanı olarak tescil edilmesinin ardından şehitlik anıtı yapılması için Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından çalışmalarına başlanmıştı.

Proje içerisinde; Anıt, Temsili mezarlıklar, Yeri belli olan yaklaşık 17 şehidimizin mevcut mezarlıkları bakım ve onarımı, Anıt yürüyüş yolu, Yol istinat duvarı Şadırvan, Tuvaletler, mescit, otopark, Çevre düzenlenmesi çalışmaları yer almaktadır. Çalışmaların devam ettiği Ortabayır Sırtı Şehitliği Anıtı’nı projesi çevre düzenlemesinin yapılmasıyla tamamlanacaktır.

vali-baydas-sehitlik-aniti-alaninda-incelemelerde-bulundu.jpg

Kaynak:ZEYNEP TAYLAN

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum