Vali Çakır: Sağlıklı Bir Toplum Engellilerin Hayatın Dışında Kalmasına...

Vali Çakır: Sağlıklı Bir Toplum Engellilerin Hayatın Dışında Kalmasına...
Rize Valisi Nurullah Çakır, Özürlü Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi açılış töreninde ''Sağlıklı bir toplum engellilerin hayatın dışında...

Rize Valisi Nurullah Çakır, Özürlü Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi açılış töreninde ''Sağlıklı bir toplum engellilerin hayatın dışında kalmasına, toplum dışına itilmesine müsaade etmez'' dedi.

Rize'nin Pazar ilçesi Güzelyalı mahallesinde bulunan Özürlü Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi düzenlenen törenle açıldı. Açılış törenine Rize Valisi Nurullah Çakır, Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa, Pazar Kaymakam Vekili Bekir Cansız, AK Parti İlçe Başkanı Adem Yıldız ve Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri katıldı.

Tören sonrası Rize Valisi Nurullah Çakır, beraberindekilerle birlikte Özürlü Bakım ve Rehabilitasyon merkezini gezerek rehabilitasyon merkezi hakkında bilgiler aldı.

nurullah-cakir-ozel-dogu-karadeniz-ozurlu-bakim-ve-rehabilitasyon-merkezi-acilis-toreninde-1.jpg

Vali Nurullah Çakır, “ Ülkemizde başta ekonomik kaynakların güçlenmesi bakanlıklarımız ve devletimiz tarafından engelliler adına güzel önlemler alındı. Tabiki bu anlamda yapılacak imkanlara bağlı olarak yapılacak hizmetleri değerlendiriyoruz. Bu çerçevede yıllar itibariyle özürlüler yasasının çıkması hepimizi mutlu etti. Evde bakım hizmeti, evde eğitim hizmeti, sağlıktaki gelinen engelliler için yapılan faaliyetler özel sektörün eliyle ama devletin de desteğiyle oluyor. Özel sektör medeni cesaretlerini kullanarak zor bir kesime hitap etme cesaretini gösteren rehabilitasyon merkezinin yetkililerine teşekkür ediyorum. Bu faaliyetler Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın denetiminde ve himayesinde yürüyor” dedi.

nurullah-cakir-ozel-dogu-karadeniz-ozurlu-bakim-ve-rehabilitasyon-merkezi-acilis-toreninde.jpg

Çakır, toplumun özürlülerine sahip çıktığı oranda insani görevlerini yerine getirmiş sayılacağını belirterek, ''Sağlıklı bir toplum engellilerin hayatın dışında kalmasına, toplum dışına itilmesine müsaade etmez. Devletin katkılarıyla Pazar'da açılan 2. Özel Doğu Karadeniz Özürlü Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi işletmecilerine, medeni cesaret ve zor bir kesime hitap etmelerinden dolayı çok teşekkür ederim'' dedi.

Rehabilitasyon merkezinde düzenlenen çeşitli kurslarda başarılı olanlara Rize Valisi Nurullah Çakır ve diğer yetkililer tarafından belgeleri verildi. Çeşitli aktivitelerin yapıldığı programdan sonra Rize Valisi Nurullah Çakır, Özürlü Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi yetkilileri ve çalışanları ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

nurullah-cakir-ozel-dogu-karadeniz-ozurlu-bakim-ve-rehabilitasyon-merkezi-acilis-toreninde-3.20121207192021.jpg

İşletme sorumlusu Tevfik Hançeroğlu, hizmete giren yeni şubelerinde 47 kişi bulunduğunu ifade ederek, ''Burada 13 yaş ve üzeri engelli vatandaşlarımıza, sosyal hizmet uzmanı, psikolog, fizyoterapist ve hemşireden oluşan uzman kadro ve sertifikalı bakım personeliyle kaliteli hizmet vereceğiz. Hastalarımızın ücretleri devlet tarafından karşılandığı için kendilerinden hiçbir ücret talep edilmiyor'' diye konuştu.

ozel-dogu-karadeniz-ozurlu-bakim-ve-rehabilitasyon-merkezi-rizede-acildi-2.jpg

ozel-dogu-karadeniz-ozurlu-bakim-ve-rehabilitasyon-merkezi-rizede-acildi-1.jpg