Vali Çakır'dan Anneler Günü Mesajı

Vali Çakır'dan Anneler Günü Mesajı
Rize Valisi Nurullah Çakır, Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında annelere olan sevgi ve saygıyı bir güne sığdırmanın mümkün olmadığını vurgulayan Vali Çakır, bu anlamlı günün, bizler için gece gündüz çalışan annelerimize sevgimizi, saygımızı ve hürmetimizi ifade etmemiz için vesile olduğunu kaydetti.

Dinin, örfün ve geleneklerin, yüceltip değer verdiği annelerimizin yeni yeni farkına varıldığını ifade eden Vali Çakır;  kıymetli, vefakâr annelerin Anneler Gününü kutlayarak, “İlk durağımız, güzelliğin, merhametin, şefkatin, fedakârlığın ve koşulsuz sevginin merkezi olan annelerimiz, hayatla aramızdaki en güçlü bağdır. Her ne kadar ataerkil bir toplum olsak da bizlerin şefkat kapıları olan anneler; ister sosyal, ister ekonomik olsun ilk müracaat yerlerimizdir. Bizi birbirimize kenetleyen; değerlerimizin, kültürümüzün ve geleneklerimizin devam ettirilmesi adına; toplumu şekillendiren annelerimiz vazgeçilmezlerimizdir. Annelerin yaşama dair beklentilerini karşılamak, siyasal, sosyal, ekonomik olarak aktif katılımıyla hız kazanan bir kalkınmanın sağlanması için toplumun tüm kesimlerine görevler düşmektedir.” dedi.

Vali Çakır mesajının devamında şunları dile getirdi: Yavrularımız sağlıklı da olsa engelli de olsa onları büyüten ve fedakârlık yapanlar her zaman anneleridir. Bu duygunun kutsallığını biliyoruz. Son 10 yılda kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık konusunda önemli gelişmelerin yaşanmakta. Devletin ve hükûmetin sunmuş olduğu önemli imkânlar bulunuyor. Devletimiz, sosyal devlet olma özelliğinin gereği olarak kadınlarımızın, annelerimizin toplumda hak ettiği yeri alması ve her alanda eşit haklara sahip olabilmesi için gerekli çalışmaları yapmaktadır. Bu anlayış doğrultusunda kadınlarımızın ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak, baskıdan uzak, rahat ve huzurlu bir yaşam sürmeleri yönünde yasal düzenlemeler hızla tamamlanmaktadır. Ancak bu yasal düzenlemelerin yanında bizlerin de birey olarak başta annelerimiz olmak üzere bütün kadınlarımızın toplumsal refahını artırma, sorunlarını giderme ve hak ettikleri saygı ve değeri görmelerini sağlamak adına bütün gayretimizle çalışmamız gerekmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta yüreği yaralı şehit anneleri olmak üzere varlıklarıyla hayatımıza anlam katan, dünyamızı zenginleştiren, bize her daim yol gösteren bütün annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam sürmeleri dileğiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum.