Vali Çakır'dan Kadınlar Günü Mesajı

Vali Çakır'dan Kadınlar Günü Mesajı
Rize Valisi Nurullah Çakır, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayarak, tüm kadınların gününü kutladı.

Vali Çakır, yayımladığı mesajda, ”Cumhuriyetimizin kuruluşundan itibaren Türk kadını, çağdaş ve dünya kadınlarının sahip olduğu kazanımları tek tek elde etmeye başlamış ve modern Türkiye’nin kurulmasında önemli bir görev üstlenmişlerdir. Sosyal devlet anlayışı ile hareket eden hükûmetimiz, özellikle son dönemdeki yasal düzenlemeler ve anayasa değişiklikleri ile birlikte kadın-erkek eşitliğini sağlamlaştırmaya ve kadının sosyal ve iktisadi hayattaki konumunu kuvvetlendirmeye çalışmıştır dedi.

Vali Çakır mesajına şu şekilde devam etti: 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, tüm dünyada kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemlerini ve isteklerini dile getirdikleri, birlik ve beraberlik günü olarak kutlanmaktadır.

Yaşamın her anında varlıklarıyla onurlandığımız, eğiten, yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakâr kadınlarımızın, her alanda daha çok iş ve emek üretmesi, ülkemize daha çok katma değer üretmesi dileğiyle, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, saygılarımı sunuyorum”.