Vali Çakır'dan Yangın Açıklaması

Vali Çakır'dan Yangın Açıklaması
Rize Valisi Nurullah Çakır, Ardeşen ilçesindeki orman yangını hakkında açıklamada bulundu.

Rize Valisi Nurullah Çakır, Ardeşen ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale eden ekiplerin can güvenliğini tehlikeye atmadan kontrol altına alma çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Vali Çakır, ayrıca, yangını söndürmek için bölgeye gidecek vatandaşların itfaiyenin su taşımasının kolaylığının sağlanması için araçlarıyla bölgeye gitmemesi uyarısında bulundu.

nurullah-cakir-yangin-aciklamasi.jpg

Rize Valisi Nurullah Çakır, yaptığı açıklamada, “Öğle saatlerinde yangının başladığı yönünde bir ihbar aldık. Yangın tepeden başladığı ve tepe noktasında ulaşım olmadığı için müdahalede zorlandık. Ancak bölgede yangın hızla ilerliyor, akşam 20.00 sularından itibaren yangın, bölgedeki Yeniay, Şenyurt ve Orta mahallelerine yaklaşmaya başladı. Bunun üzerine can güvenliğini ön planda tutarak önlemlerimizi aldık. Ateş hattındaki evlerimizin olduğu bölgeye itfaiye ekiplerini konuşlandırdık. Afat ekipleri, sağlık ekipleri ve güvenlik birimlerimiz de buralarda konuşlandırılmış durumda. Bazı bölgelere ulaşım imkanı olmadığı için her noktaya araçlarla müdahale etme imkanımız olmuyor. Müdahale eden ekiplerin can güvenliğini tehlikeye atmadan yangını kontrol altına almaya çalışıyoruz. Şu an için yangının çıkış nedenini bilemiyoruz. Bununla ilgili araştırmalarımızı, yangını söndürdükten sonra yapacağız.

Vatandaşlarımızın her türlü uyarıyı dikkate almasını rica ediyoruz. Ancak, yangın söndürme çalışmalarına katılacak olan vatandaşlarımızın, yangın bölgesine araçları ile giderek yoğunluk oluşturmamasını rica ediyoruz. Çünkü bölgede itfaiye ekipleri su taşıma çalışması yürütmektedir” dedi.

İLGİLİ HABERLERİMİZ

Rize'deki Yangını Söndürmek İçin Trabzon ve Artvin'den Takviye Ekipler Geldi

Rize’deki Orman Yangını 10 Saattir Söndürülemedi

Rize'de Orman Yangını