Vali Çeber: 3 Bin 62 Depremzedeyi Misafir Ediyoruz

Vali Çeber: 3 Bin 62 Depremzedeyi Misafir Ediyoruz
Rize Valisi Kemal Çeber, Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerin ardından Rize'de 3 bin 62 depremzedeyi misafir ettiklerini bildirdi.

Rize Valisi Kemal Çeber, yaptığı yazılı açıklamada, depremin ilk anından itibaren Rize olarak tüm imkanları harekete geçirdiklerini belirtti.

Çeber, 3 bin 225 personel, 173 ekskavatör, 11 ambulans, 33 dini sosyal hizmet aracı, 208 iş kamyonu, 17 itfaiye aracı, 187 kamyon, 727 muhtelif tipte araç ve donanım ile 207 tırdan oluşan yaşam ve ihtiyaç malzemesini deprem bölgesine gönderdiklerini ifade ederek, şunları kaydetti: "Bugün itibarıyla 3 bin 62 depremzedeyi de ilimizde misafir etmekteyiz. Depremin ilk anından itibaren Rizeli vatandaşlarımızın yoğun hassasiyetleri neticesinde göndermek istedikleri yardımları hızlıca paketleyerek deprem bölgelerinde bulunan AFAD depolarına teslimi için sevk ettik ve etmeye de devam ediyoruz. Valiliğimiz koordinasyonunda oluşturulan birimlerle ilimize gelen depremzede misafirlerimizin her türlü ihtiyacını karşılıyoruz. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öğrencisi olan, deprem bölgelerinde bulunan öğrenci ve aileleri ile irtibata geçilerek, ilimize gelen aileleri misafir ederek barınma, giyim ve yemek gibi ihtiyaçlarının karşılanması sağlanmıştır. Burada misafir edilen ailelere üniversitemizce oluşturulan psikososyal ekipleri tarafından belli periyotlarla hizmet verilmektedir."

Rize Berberler ve Kuaförler Odasına bağlı kadın ve erkek kuaförlerin kente gelen depremzedelerin kişisel bakım ihtiyaçlarını karşıladığını aktaran Çeber, hayırsever iş insanları, market ve eczaneler gibi birçok esnafın desteğinin sürdüğünü bildirdi.

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
5 Yorum