Vali Çeber: Kadına Yönelik Şiddet Asla Tasvip Edilemez

Vali Çeber: Kadına Yönelik Şiddet Asla Tasvip Edilemez
Rize Va­li­si Kemal Çeber, 8 Mart Dünya Ka­dın­lar Günü do­la­yı­sıy­la bir mesaj ya­yın­la­dı. Vali Çeber, me­sa­jın­da, “Şid­de­tin hiç­bir türü in­san­lık onu­ruy­la bağ­daş­maz­ken ka­dı­na yö­ne­lik şid­det asla tas­vip edi­le­mez” dedi.

Rize Va­li­si Kemal Çeber, 8 Mart’ın Bir­leş­miş Mil­let­ler ta­ra­fın­dan ka­dın­la­ra eko­no­mik ve sos­yal alan­da eşit hak­la­rın ta­nın­ma­sı­nın 1977'de onay­lan­ma­sın­dan bu yana, tüm dün­ya­da, bir far­kın­da­lık oluş­tur­mak için ‘Dünya Ka­dın­lar Günü’ ola­rak kut­lan­mak­ta ol­du­ğu­nu be­lir­terek, me­sa­jın­da şun­la­rı kay­det­ti: “Tarih bo­yun­ca kur­du­ğu­muz dev­let­le­rin har­cı­nı yo­ğu­ran, Kur­tu­luş Sa­va­şı’nın gö­rün­mez kah­ra­man­la­rı olan, Cum­hu­ri­yet dö­ne­min­de ül­ke­mi­zin kat et­ti­ği me­sa­fe­de çok önem­li kat­kı­la­rı bu­lu­nan, is­tik­la­li­mi­ze ve is­tik­ba­li­mi­ze yö­ne­lik teh­dit­le­re karşı en ön saf­lar­da mü­ca­de­le eden ka­dın­la­rı­mız, ge­le­ce­ği­mi­zin in­şa­sın­da önem­li rol oy­na­mak­ta­dır.

Ni­te­kim Cum­hu­ri­ye­ti­mi­zin ku­ru­cu­su Gazi Mus­ta­fa Kemal Ata­türk, 'Bir top­lum aynı ga­ye­ye bütün ka­dın­la­rı ve er­kek­le­riy­le be­ra­ber yü­rü­mez­se, iler­le­me­si­ne ve me­de­ni­leş­me­si­ne tek­nik ba­kım­dan imkan, ilmi ba­kım­dan ih­ti­mal yok­tur' di­ye­rek Türk ka­dı­nı­na sos­yal ve kül­tü­rel alan­lar­da, eği­tim­de, iş dün­ya­sın­da hu­kuk­ta, aile için­de ça­lış­ma ha­ya­tın­da, top­lum­sal ya­şam­da ve si­ya­set­te er­kek­ler­le eşit hak­la­ra sahip ol­ma­sı­nın yo­lu­nu aç­mış­tır.

Bugün ka­dın­la­rı­mı­zın ya­şa­dı­ğı en büyük sorun, he­pi­mi­zi de­rin­den üzen ka­dı­na yö­ne­lik şid­det­tir. Şid­de­tin hiç­bir türü in­san­lık onu­ruy­la bağ­daş­maz­ken ka­dı­na yö­ne­lik şid­det asla tas­vip edi­le­mez. Ka­dı­na yö­ne­lik şid­de­tin ön­len­me­si, top­lum­da daha fazla söz sa­hi­bi ol­ma­la­rı ve tüm top­lu­mun bir­lik­te ha­re­ket ede­rek du­yar­lı­lı­ğı­nı ar­tır­ma­sı ile müm­kün­dür.
Sevgi, fe­da­kâr­lık, üret­ken­lik ve du­yar­lı­lık ile hu­zur­lu ve sağ­lık­lı bir top­lu­mun temel taş­la­rı­nı oluş­tu­ran tüm ka­dın­la­rın 8 Mart Dünya Ka­dın­la­rı Gü­nü­nü en sa­mi­mi duy­gu­la­rım­la kut­lu­yo­rum.”