Vali Vekili Sarı'dan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı

Vali Vekili Sarı'dan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı
Rize Vali Vekili Gülhani Ozan Sarı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Rize Vali Vekili Gülhani Ozan Sarı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, tarihi şanlı zafer ve mücadelelerle dolu necip milletimizin yüz yıllardır bu toprakları kendine yurt edinerek İstiklal ve bağımsızlığı için geçmişten bugüne ağır bedeller ödediğini, medeniyetler tarihine eşsiz mücadeleler ve şanlı zaferlerle damga vurarak kahramanlık destanları yazdığını kaydetti.

Mesajında, milli ve manevi değerleri uğruna canını vermeyi her zaman kendine yüce bir paye olarak gören asil milletimizin 15 Temmuz gecesi demokrasimize ve milli irademize karşı darbe girişiminde bulunan silahlı bölücü terör örgütü FETÖ mensuplarına gereken karşılığı verdiğini, bağımsızlığına halel getirilmesine asla müsaade etmeyeceğini tüm dünyaya bir kez daha haykırdığını ve 15 Temmuz’u asla unutmayacak ve unutturmayacaklarını kaydeden Vali Vekili Sarı, şunları kaydetti: “Rengini şehitlerimizin kanından alan ay-yıldızlı bayrağımızın gölgesi altında sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşamaya yemin etmiş olan aziz milletimiz, o kara gecede yurdun dört bir köşesinde milli birlik ve beraberlik içerisinde, azim ve kararlılıkla gece boyunca tankın, tüfeğin, topun, uçağın, helikopterin karşısına inancıyla, yüreğiyle kendini siper ederek, darbe teşebbüsünde bulunanların hedeflerine ulaşmalarını engellemiştir. Derin bir şuurun tezahürü olarak, ülkenin bölünmez bütünlüğü ve istikbali için hiç tereddüt etmeden sokaklara dökülerek göğsünü hain darbecilere siper eden aziz milletimiz gelecek kuşaklara da eşsiz bir örnek sergilemiştir. Devletimizin tüm kurumları, aziz milletimizin destek ve dualarıyla ülkemizin bekasına, birliğine, huzuruna ve geleceğine kast eden tüm hain odaklara, FETÖ, PKK ve tüm bölücü terör örgütlerine karşı verdiği mücadeleye kararlılıkla devam edecektir. Milli irademizi yok etmek ve hürriyetimizi elimizden almak isteyenlere karşı, dün olduğu gibi bugünde milletçe tek vücut olarak canımız pahasına istiklal ve istikbalimize sahip çıkacağız.

15 Temmuz’u asla unutmayacağız ve unutturmayacağız. Bu duygu ve düşüncelerle; 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nün yıl dönümünde bağımsızlığımız ve demokrasimiz uğruna mücadele veren tüm Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, Gazilerimizi şükran ve minnetle anıyor, en derin saygılarımı sunuyorum.”

Kaynak:Zeynep Taylan

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum