Vali Yazıcı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü Kutladı

Vali Yazıcı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü Kutladı
Rize Valisi Ersin Yazıcı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla çalışan gazetecilerin gününü kutladı.

Rize Valisi Ersin Yazıcı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Yazıcı, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Çay’ın Başkenti Rize’mizin çok kıymetli medya mensupları,

Basın ve gazetecilik haber vermenin haber duyurmanın ötesinde toplumsal bilincin oluşmasında günlük hayatın vazgeçilmez bir öğesidir.

Zor, ancak, son derece önemli bir görevi fedakârca ifa ederek milletimizin duyan kulağı, gören gözü, konuşan dili, yazan eli ve hemhal olan gönlü oldunuz.

Doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata saygı, basın ve basın çalışanları için yol gösterici değerler olmalıdır.

Demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarından birisinin medya olduğunu hepimiz biliyoruz.

Türkiye'de gazetecilik saygın meslekler arasında yer alıyor. Mesleğin saygınlığı gazetecinin görevini büyük bir sorumluluk duygusu ve zevkle yapmasına imkân sağlıyor.

Huzurumuzun korunması doğrultusunda ilkeli, doğru, dürüst ve tarafsız yayıncılık anlayışıyla gecesini, gündüzüne katarak her türlü darlık ve zorluklara rağmen Rizelinin sesi olduğunuz için sizlere müteşekkirim.

Rizeli hemşehrilerimin hedeflerimizdeki onurlu ve saygın yerlere gelebilmesi için kamuoyu oluşturan basınımızın, toplumsal sorunlara sahip çıkan anlayışı her zaman takdire değerdir.

Rize’mizin gelişmesine ve tanınmasına sosyal, ekonomik, eğitim ve kültürel alanda gündeme taşıdıkları konularla katkı sağlayan tüm basın mensuplarımızın  '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, aileleriyle birlikte daha nice senelere sağlık, mutluluk ve başarılarla erişmelerini dilerim."