Vali Yazıcı: İstiklal Marşı Milletimizin Namusudur

Vali Yazıcı: İstiklal Marşı Milletimizin Namusudur
Rize Vali Ersin Yazıcı, "İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı.

İstiklal Marşı’nın kabulünün 94. yıl dönümü dolayısıyla açıklamada bulunan Rize Valisi Ersin Yazıcı, “Devletimizin ve milletimizin bağımsızlığının sembolü olan İstiklal Marşımızın, 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 94. yıl dönümünü kutlamanın onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

İstiklâl Marşı’nın milletimizin namusunu, inancını, vatanını, tarihini, kültürünü; kısacası varlığını koruma yolundaki azmini, ümidini ve kararlılığını bütün dünyaya haykıran kahramanca bir şahlanışın söze dökülmüş şekli olduğunu kaydeden Vali Yazıcı, “İstiklal Marşımız, Türk milletinin onurlu mücadelesinin, istiklal sevgisi ile dopdolu bir şairin dizelerinde hayat bulmuş halidir.” İfadelerine yer vererek sözlerini şöyle sürdürdü:

‘Âsım'ın nesli...diyordum ya...nesilmiş gerçek:
İşte çiğnetmedi nâmûsunu, çiğnetmeyecek.’  dizeleri ile zaten bu ümidi ve milletine karşı sahip olduğu güveni açıklığa kavuşturmaktadır.

M.Akif Ersoy’un fikirlerini, Millî Marşımızın yazıldığı günlerdeki ülkemizin şartlarını ve ecdadımızı anlamaya çalışıyor, gençlerimizin geleceğinin aydınlık ve güzel olmasını diliyorum.

İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’nde İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabulünün 94. yıl dönümünü kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy’u ve bütün istiklal kahramanlarımızı bir kez daha minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.”