Vali Yazıcı: Karşılıksız Tek Sevgi Anne Sevgisidir

Vali Yazıcı: Karşılıksız Tek Sevgi Anne Sevgisidir
Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Vali Ersin Yazıcı, kalplerde yaşatılan tüm annelerin; evlat sevgisini hiçbir sevgiye değişmeyen kutsal varlıklar olduğunu ifade etti.

Rize Valisi Ersin Yazıcı, mesajında "Her yıl olduğu gibi bu yıl da ‘Anneler Günü’nde tüm annelerimizin bu özel gününü kutlarken, bu vesileyle sevgi ve fedakârlığın temsilcisi olan annelerimizin değerinin bir güne sığdırılamayacak kadar çok olduğunu hatırlatmak istiyorum. Özveriyle bizleri büyüten, en iyi şekilde hayata hazırlayan annelerimizin hayatımızda, yetişmemizde çok emeği ve önemi vardır.  Dünyayı yaşanabilir kılan sevginin en büyük kaynağı şüphesiz anne sevgisi, şefkati ve sıcak yüreğidir.” dedi.  

Vali Yazıcı mesajının devamında şunları kaydetti: Unutmayınız ki; karşılıksız tek sevgi anne sevgisidir. Anne sevgisi, insan yaşamı boyunca devam eden en önemli ve anlamlı duygulardan biridir. Annelerimiz hem inancımıza hem de kültürümüze göre baş tacımızdır.

Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in ‘Cennet Annelerin ayaklarının altındadır’ hadisini rehber edinmiş insanlar olarak, Annelerin sadece özel bir günde değil, her gün insanlığın baş tacı olduğunu hatırlamak ve bunu onlara hissettirmek, biz evlatları için öncelikli görev olmalıdır.

Çocuklarından görecekleri ilgi ve sevgiden başka hiçbir beklentisi bulunmayan annelerimizin yaşamlarını güzelleştirmenin yolu düşledikleri güzel yarınlara ulaşmak için çalışmaktan geçmektedir. Annelerimize vereceğimiz en değerli armağan, onların emeklerinin boşa gitmediğini gösteren yaşam biçimimiz ve davranış şeklimiz olacaktır.   

En değerli varlıklarını vatan, bayrak ve millet uğruna cepheye gönderen şehitlerimizin annelerine sevgilerimi, saygılarımı, şükranlarımı sunuyor, yaşamımız boyunca vazgeçemediğimiz, güven ve desteğini aradığımız, yanında huzur bulduğumuz, bizleri karşılıksız sevgi ve emekleriyle büyüten tüm annelerimizin ‘Anneler Günü’nü en içten duygularımla kutlarım.