Vali Yazıcı'dan Ahilik Haftası Mesajı

Vali Yazıcı'dan Ahilik Haftası Mesajı
Rize Valisi Ersin Yazıcı, 23-28 Eylül 2014 tarihleri arasında kutlanacak olan “Ahilik Haftası” nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Vali Yazıcı, Ahilik Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında, Anadolu'da 13. yüzyılda kurulan ahilik teşkilâtının, gönüllülük esasına göre hizmet veren bir sivil toplum kuruluş olduğunu kaydederek, "Rize'mizde esnaf ve sanatkârlarımıza, onların dayanışmasına, teşkilatlarına, iş ahlakına baktığımız zaman, ahilik ilkelerinin benimsendiğini, ahilik mirasının ilimizde yıllardan beri yaşatıldığını görmekteyiz." dedi.

Ahilik kültürü ve felsefesinin, toplumsal yaşamın ortak paydası olan insanı esas adığını ifade eden Vali Yazıcı, Ahilik ruhunda esas olan dürüstlüğün, erdemin, iyi insan olmanın her zaman geçerli olduğunu, bunun da mutlaka gelecek nesillere aktarılması gerektiğini kaydettiği mesajında, ayrıca şu ifadelere yer verdi: Çalışmak ve üretmek, alın teri ile kazanmak, işinde ve hayatında doğru, güvenilir olmak, ahilikte bir ahlak kuralıdır. Ahilik Kültür Haftası münasebetiyle, tüm esnaf ve sanatkârımızı her zaman olduğu gibi dostluk, kardeşlik, doğruluk ve dayanışma içinde kendilerine bereketli ve helal kazançlar diliyorum.
Yıllardır kardeşlik ve hoşgörünün merkezi olan ilimizde de mevcut meslek kuruluşlarına bağlı esnaf ve sanatkârlarımız, geleneksel el sanatları ustalarından en modern şekilde üretim yapan sanayicisine kadar bu ilkeleri yaşatma gayreti içerisindedirler. Bunun yanında yaptıkları sosyal çalışmalar ilimizin huzuru için gösterdikleri gayret ile tüm halkımıza hizmetlerini sürdürmektedirler.

Rizeli hemşehrilerimizin bu değerli mirasa sahip çıkmasını ve onun taşıdığı evrensel değerleri yaygınlaştırmasını diler, bu vesileyle tüm esnaf ve meslek kuruluşlarının "Ahilik Haftasını" kutlar, çalışma hayatlarında başarılar diler, içten sevgilerimi sunarım.