Vali Yazıcı'dan Tunus Heyetine: "Çayın Başkenti Rize'ye Hoşgeldiniz"

Vali Yazıcı'dan Tunus Heyetine: "Çayın Başkenti Rize'ye Hoşgeldiniz"
Tunus Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı'nda görev yapan 22 mülki idare amirinden oluşan heyet Rize Valisi Ersin Yazıcı’yı makamında ziyaret etti.

Türkiye ve Tunus İçişleri Bakanlıkları arasında işbirliğini geliştirme amacıyla mülki idare amirlerinin tecrübe paylaşımına yönelik olarak hazırlanan "Türkiye ve Tunus İçişleri Bakanlıkları Arasında Tecrübe Paylaşımı ve İşbirliği Projesi" kapsamında gerçekleştirilen ziyarete, İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşaviri Ali Yener, Tunus’un çeşitli şehirlerinde görev yapan Kaymakamlar katıldı.

Valilik binasında gerçekleşen karşılamanın ardından Vali Yardımcısı Mehmet Özer'in de refakat ettiği grup, Vali Ersin Yazıcı’ya nezaket ziyaretinde bulundu.

tunus-cumhuriyeti-heyetinden-rize-valisi-ersin-yaziciya-ziyaret-3.jpg

Vali Ersin Yazıcı, konuklarını "Çayın Başkenti Rize'ye hoş geldiniz" diyerek karşıladı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Yazıcı, Türkiye ve Tunus'un köklü tarihi bağları olan iki ülke olduğunu belirtirken şöyle konuştu: "Tunus bize yabancı değil, biz de Tunus’a. Bizler tecrübelerimizi her zaman paylaşmaya hazırız. Tunuslu yöneticilerin bu anlamlı ziyareti bizleri memnun etmiştir. Umarım bu ziyaret iki ülke işbirliği için, iki ülkenin halklarının yakınlaşması için bir vesile olur. Kendilerine teşekkür ediyorum " dedi.

Rize’nin turizm ve tarım yapısı hakkında da bilgi veren Vali Yazıcı, “Kent’in turizm ile ilgili çok önemli potansiyeli var ve bunu da her gün geliştiriyor. Ayrıca Rize özellikle Türkiye’de çay ile öne çıkmış bir kent” diye konuştu.

Vali Ersin Yazıcı, “Özellikle Tunus ve Türkiye İçişleri Bakanlıklarının Mülki İdare Amirleri arasında bu tecrübe paylaşımı ve işbirliği projesine ev sahipliği yapmaktan bütün Rize halkı adına mutluluğumuzu belirtiyorum ” dedi.

tunus-cumhuriyeti-heyetinden-rize-valisi-ersin-yaziciya-ziyaret-2.jpg

Rize’deki misafirperverlik ve yapılan özgün projelerden duydukları memnuniyeti ifade eden Tunuslu heyet, Rize’deki çalışmalardan faydalanmak ve iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlenmesi adına ziyaretlerini gerçekleştirdiklerini söylediler.

Rize’de bulunmaktan mutlu olduklarını ifade eden Tunus heyeti üyeleri, Tunus idare yapısı hakkında bilgi verdi; “Tunus’un 24 vilayet ve 264 ilçeden oluştuğunu, her vilayette 1 vali ve standart 2 vali yardımcısının görev yaptığını, vali yardımcısı ve kaymakamlık görevlerinin Türkiye’deki gibi meslek memurları tarafından değil istisnai olduğunu ve herhangi bir bakanlıkta görev yapan personel tarafından yerine getirilebildiğini ifade etti.

tunus-cumhuriyeti-heyetinden-rize-valisi-ersin-yaziciya-ziyaret-1.jpg

tunus-cumhuriyeti-heyetinden-rize-valisi-ersin-yaziciya-ziyaret-4.jpg