Vali Yazıcı’yı Etkileyen Kare!

Vali Yazıcı’yı Etkileyen Kare!
Rize Valisi Ersin Yazıcı, AA tarafından düzenlenen "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katılarak 2 fotoğraf beğendi.

Rize Valisi Ersin Yazıcı Anadolu Ajansı (AA)'nın düzenlediği "Yılın Fotoğrafı" oylamasına katıldı.

Oylama içerisinde yer alan Bayram sabahı evinin bahçesinde oynarken bir İsrail tankından ateşlenen top mermisinin isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden Filistinli Sameh Junaid'e cenaze töreni öncesi  9 yaşındaki ablası Ansam’ın Cebaliye Mülteci Kampı'ndaki evine son bir defa bakışının bulunduğu fotoğraf Vali Yazıcı’yı derinden etkiledi. Vali Yazıcı, bu fotoğrafın özel bir fotoğraf olduğunu kaydederek, bu özel fotoğraflarda hüzün ve duygu yansımasının yoğun bir şekilde olduğu ifadesinde bulundu.

ersin-yazici-aanin-yilin-fotografi-oylamasina-oy-verdi-1.jpg

Oylamada yer verilen fotoğrafları makamında inceleyen Vali Yazıcı, Anadolu Ajansı Rize Bürosu çalışanlarını makamında ağırlayarak, "Yılın Fotoğrafı" oylaması hakkında bilgi aldı.

Oylamaya sunulan fotoğrafları inceleyen Vali Yazıcı, haber kategorisindeki ilk oyunu Ahmet Zakaria'nın "Mısır'da Referandum" başlıklı fotoğrafı için kullandı. Mısır’da anayasa referandumu için Giza'nın Mansheyat Albakari semtinde oylama sürerken günlük yaşamın devam ettiğini anlatan fotoğraf pek çok duyguyu bir arada yaşatıyor.

ersin-yazici-aanin-yilin-fotografi-oylamasina-oy-verdi-3.jpg

Vali Yazıcı, yine haber kategorisinde, Ali Hasan'ın "Kardeşe Elveda" başlıklı fotoğrafı için de oyunu verdi. Fotoğrafta; Filistin'li 9 yaşındaki Ansam, küçük kardeşi Sameh Junaid'e cenaze töreni öncesi, Cebaliye Mülteci Kampı'ndaki evinde son bir defa bakıyor. Sameh, bayram sabahı evinin bahçesinde oynarken bir İsrail tankından ateşlenen top mermisinin isabet etmesi sonucu hayatını kaybetmişti.

ersin-yazici-aanin-yilin-fotografi-oylamasina-oy-verdi-4.jpg

Vali Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu özel fotoğraflarda hüzün ve duygu yansımasının yoğun bir şekilde olduğunu ifade etti. Vali Yazıcı, "Fotoğraflar içerisinde yüreğimizi burkan, bizi hüzünlendiren gerçek hayat hikâyeleri var" şeklinde konuştu.

AA'nın, her dönemde güvenilir bir haber kaynağı olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, "AA'nın ilkeli, tarafsız, sorumlu habercilik anlayışıyla görevini başarılı bir şekilde sürdürdüğünü "belirtti.

ersin-yazici-aanin-yilin-fotografi-oylamasina-oy-verdi-2.jpg