Valilik Kararıyla İşyeri Yıkıldı

Valilik Kararıyla İşyeri Yıkıldı
Rize’de dere üzerinde kurulan ve Rize Belediyesi tarafından 9 yıldır yıkılmaya çalışılan "Derman" isimli iş yeri bugün yıkıldı.

Rize’nin Reşadiye Mahallesi’nde 2003 yılında ANAP’lı Rize Belediyesi tarafından dere üzerinde kurulan bir çok iş yeri Rize Belediyesi tarafından yasal olmadıkları gerekçesi ile yıkılmıştı. Bu dükkanlardan Rize Belediyesi’nden emekli Recep Ali Derman’a ait iş yeri ise Derman itiraz ettiği için yıkılamamıştı.

Derman 2004 yılında 26 bin TL olan emekli ikramiyesi ile ihaleye girerek aldığı "Derman" isimli dükkanın yıkılmaması için 9 yıl boyunca mücadele verdi. Rize Belediyesi’nin bu süre içerisindeki tüm yıkma çalışmaları yarım kaldı. Derman, son olarak iş yerinin yıkımı için alınan Rize Belediyesi Meclis Kararı ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı aldı. Mahkemenin bu kararı üzerine ise Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı iş yerinin çevrisini yıkarak dükkanı kullanılamayacak hale getirdi.

Haberlere konu olan iş yeri Derman, bugün Rize Valiliği’nin aldığı karar ile Rize Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı.

11.20130122162426.jpg

İş yeri sahibi Recep Ali Derman, yaptığı açıklamada mağdur edildiğini belirterek, “Ben Rize Belediyesi’nden emekli olunca ihaleye girerek aldığım 26 bin TL karşılığında bu iş yerini aldım. Dükkanımın çevresini yıktılar. Bu nedenle burada iş yapamadım. 9 yıl boyunca hak arama mücadelesi veriyorum. Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verince Rize Valiliği’nin talimatı ile iş yerimi yıkıyorlar. Ben mağduriyetimin giderilmesi halinde zaten yıkımına karşı değildim. Hukuk mücadelemi sürdüreceğim” dedi.