Valilik Uyardı: Zorunlu Kış Lastiği Uygulaması 1 Aralık'ta Başlıyor

Valilik Uyardı: Zorunlu Kış Lastiği Uygulaması 1 Aralık'ta Başlıyor
Rize Valiliği, kentte kış lastiği takma uygulamasının 1 Aralık 2016'da başlayıp, 1 Nisan 2017’de sona ereceğini bildirdi. Kurala uymayan araçların işletmecilerine 602 lira ceza uygulanacak.

Rize Valiliği’nden yapılan açıklamada; ülkemizde tescilli olsun veya olmasın şehirlerarası karayollarında seyreden tüm kamyon, çekici, otobüs, minibüs ve kamyonet türü araçlar ile Karayolları Taşıma Yönetmeliği uyarınca A türü yetki belgelerine kayıtlı otomobillerde her yılın 01 Aralık ile takip eden yılın 01 Nisan tarihleri arasında kalan 4 aylık dönemde kış lastiği kullanılması zorunluluğu bulunduğu, şehir içi taşımacılıkta kış lastiği kullanımı zorunluluğunun ise ortalama yerel sıcaklıkların dikkate alınarak ilgili Valiliklerin takdirine bırakıldığı hatırlatmasında bulunularak, bu kapsamda Rize ve ilçelerinde zorunlu kış lastiği uygulamasının 1 Aralık 2016 Perşembe günü başlayıp, 1 Nisan 2017’de sona ereceği kaydedildi.

Açıklamada, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 2012'de yürürlüğe giren "Araçların Yüklenmesine İlişkin Ölçü ve Usuller ile Tartı ve Boyut Ölçüm Toleransları Hakkında Yönetmelik"e göre, kış şartlarına uygun olmayan, kar lastiği takılmamış araçların Rize  genelinde 1 Aralık 2016 ile 1 Nisan 2017 tarihleri arasında yola devam etmelerine izin verilmeyeceği bildirildi. 

Uygulama, kış şartlarına göre önlemini almamış, kış lastiği olmayan araçların yolu kapatmasını ve insanların mağdur olmasını önlemek amacıyla başlatıldı.