Valiliklerde Hediye Verme Dönemi Kapandı

Valiliklerde Hediye Verme Dönemi Kapandı
Afyonkarahisar'daki patlama sonrası yaşanan hediye krizinin ardından, valiliklerde devlet büyüklerine hediye verme dönemi kapandı.

Afyonkarahisar'daki cephanelik patlaması sonrasında Vali ile Genelkurmay Başkanı arasında yaşanan ve kamuoyunda tartışmalara neden olan hediye krizinin ardından, valiliklerde devlet büyüklerine hediye verme dönemi sona erdi.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in Eskişehir Valiliği'ne yaptığı ziyarette alışıla gelmiş hediye töreni yapılmaması dikkat çekti. Yaklaşık 20 dakika Vali Kadir Koçdemir ile makamında görüşen Bakan Dinçer, ziyaretin anısına sadece Valilik şeref defterini imzaladı. Devlet büyüklerinin vilayeti ziyareti sırasında hediye verme törenine Ankara'dan yapılan uyarı üzerine son verildiği öğrenildi.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Osmangazi Üniversitesi 2012-2013 akademik yılı açılış töreni ve İl Milli Eğitim yetkilileri ile toplantı yapmak üzere Eskişehir'e geldi. AK Partili vekiller ile partililer tarafından Organize Sanayi Bölgesi'nde karşılanan Bakan Dinçer, daha sonra Eskişehir Valiliği'ni ziyaret etti. Burada Vali Kadir Koçdemir ve mülki erkan tarafından karşılanan Bakan Dinçer, polis mangasını selamlaması sonrasında Valilik makamına geçti. Bakan Dinçer, Vali Koçdemir ve beraberindekilerle birlikte makamda bir süre sohbet etti. Bakan Dinçer, kentin eğitimdeki sorun ve sıkıntıları ile ilgili bilgi aldı.

Bu esnada basın mensupları da içeriye alınarak fotoğraf ve görüntü alınmasına izin verildi. Ancak, Bakan Dinçer'e vilayeti ziyareti sırasında Vali Kadir Koçdemir tarafından herhangi bir hediye verilmedi. Bu uygulamanın, Ankara'dan yapılan uyarı üzerine sona erdiği bildirildi.