Vanlı Depremzedelere Hamsi Şöleni Düzenlendi

Vanlı Depremzedelere Hamsi Şöleni Düzenlendi
Rize'nin Güneysu ilçesinde Van'dan gelen depremzedeler için hamsi şöleni düzenlendi.

Van'da meydana gelen deprem dolaysıyla kalıcı konutları yapılana kadar Rize'de Şükrü-Nurten Topçu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi lojmanlarında kalacak olan Vanlı depremzedeler için Güneysu Öğretmenevinde hamsi şöleni düzenlendi.

Şölene Güneysu Kaymakamı Gökmen Çiçek, Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder ile daire müdürleri, depremzedeler ve vatandaşlar katıldı.

guneysuda-vandan-gelen-depremzedeler-icin-hamsi-soleni-duzenlendi-2.jpg

guneysuda-vandan-gelen-depremzedeler-icin-hamsi-soleni-duzenlendi-1.jpg

Çiçek, burada yaptığı konuşmada, Van'daki depremin ülke olarak herkesi derinden üzdüğünü dile getirerek, ''Acınızı sizlerle paylaşıyoruz. Depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa ve ülkemiz olarak hepimize sabır diliyoruz'' dedi.

Güneysu'daki lojmanlarda 12 ailenin kaldığını, Rizeliler'in depremzede ailelere Güneysu'da kaldıkları sürece Rize'nin misafirperverliğini en güzel şekilde göstereceklerini ifade eden Çiçek, ''Sizleri ilçemizde ağırlamaktan şeref duyduk. Kendinizi evinizdeki gibi rahat hissedebilirsiniz. Bizler, sizleri ailemizden bir birey olarak görüyoruz. Sizlerin de bizleri aynı şekilde ailenizden biri olarak gönül rahatlığı ile görmenizi isteriz. Amacımız sizleri en güzel şekilde rahat ettirmektir. Çocuklarınızın, bizlerin de birer evladı olduğunu ve eğitimlerini her türlü donanımı olan, modern okullarımızda en güzel şekilde alacaklarını unutmayın'' diye konuştu.

gokmen-cicek.jpg

Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder ise yaptığı konuşmada, tarihimizin birlik ve beraberlikte dünyaya ders veren örneklerle dolu olduğunu belirtti. Yaşanan bu deprem sonrası bu birlik ve beraberliğin çok güzel bir örneğinin sergilendiğini, acılarımızın büyük olduğunu ama takdiri ilahinin önüne geçilemeyeceğini ifade eden Minder; “Meydana gelen depremde hayatını kaybeden Vanlı kardeşlerimize Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyorum. Bu gün burada bir araya gelmemize vesile olan ilçe kaymakamımız Gökmen Çiçek’e teşekkür ediyorum” dedi.

ahmet-minder.20111207132941.jpg

Van'dan gelen depremzedeler adına konuşan Seyfettin Yıldız da, Başbakanın ilçesinde olmaktan son derece gurur duyduklarını ifade ederek, ''Başbakanımızdan Allah razı olsun. Bize sunulan bu güzel imkanlardan dolayı, bu gün bizleri bu güzel ilçenin insanları ile bir araya getiren ilçe kaymakamımıza ve bizlere yabancılık çektirmeyen sıcakkanlı Güneysululara da teşekkür ediyoruz'' dedi.

guneysuda-vandan-gelen-depremzedeler-icin-hamsi-soleni-duzenlendi-4.jpg