Ve Rize’de Ekmek Gramajı ile Fiyatı Belli Oldu

Ve Rize’de Ekmek Gramajı ile Fiyatı Belli Oldu
Rize’de ekmek gramajları ile fiyatı belli oldu. Rize'de artık Trabzon’dan daha ucuza ekmek tüketilebilecek.

Rize’de yeni ekmek gramajları ve fiyatları belli oldu. Rize Fırıncılar Odası tarafından ekmek gramajı ve fiyatı 300 gr ve 1,25 TL olarak belirlendi. Rizeliler, belirlenen fiyatla birlikte ekmeğin kilosunu 4,11 Tl’ye tüketebilecek. Trabzon’da ekmeğe yapılan zamla birlikte ekmeğin kilo fiyatı 3,75 TL.’den 4,28 TL’ye yükseltilmişti.

Rize Fırıncılar Odası’nın Rize’de üretimi yapılan ekmeğin Türk Gıda Kodeksine uygun hale getirilmesi için bugün yaptığı toplantı sonrası Rize Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne sunduğu 300 gr ekmek 1,25 TL. önerisi, oda tarafından kabul edildi.

RİZE FIRINCILAR ODASI ZAMMI UYGUN GÖRMEDİ, RİZE'DE EKMEK FİYATLARI TRABZON'UN ALTINA DÜŞTÜ

Rize Valiliği ile Rize Belediyesi’nin konu hakkında Rize Fırıncılar Odası’na sunduğu "300 gr. ekmek 1,35 TL.’den satılabilir" önerisini ekmek fiyatlarında yaşanan tartışmalar nedeniyle kabul etmeyen Rize Fırıncılar Odası, ekmeğin 300 gram olarak üretilmesini ve 1,25 TL.’den satışının yapılmasını uygun gördü.

Trabzon'da 1,50 TL'ye satılan 400 gram ekmeğin Trabzon Fırıncılar Odası tarafından fiyatı aynı kalmak üzere 350 grama düşürerek yaptığı yüzde 14,14 zamla Trabzon'da satışı yapılan ekmeğin fiyatı Rize'nin üzerine çıktı. Rize'de ekmeğin kilosu 4,11 TL.'ye gelirken Trabzon'da 3,75 TL olan ekmeğin kilo fiyatı 4,28 TL. oldu.