Ve Senato Kararını Verdi Rize Üniversitesi'nin İsmi Değişti

Ve Senato Kararını Verdi Rize Üniversitesi'nin İsmi Değişti
Ve Rize Üniversitesi Senatosu kararını verdi. Rize Üniversitesi'nin ismi değişti. İşte yeni isim:

Rize Üniversitesi Rektörlüğü Senatosu isim değişikliği hakkındaki kararını verdi. Üniversitenin ismi Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olarak değişti.

olay53 yine ilk duyuran oldu!.. RÜ "RTE" OLDU!..

Rize Üniversitesi Senatosu'nun Pazartesi günü tek gündem maddesiyle toplanarak Rize Üniversitesi'nin isminin "Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi" olacağını günler öncesinden okuyucusuna duyuran olay53, Senato kararıyla Rize Üniversitesi'nin isminin "Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi" olarak değiştiğini de okuyucusuna ulaştıran ilk haber kanalı oldu...

Bugün saat: 16.00'da tek gündem maddesiyle toplanan Rize Üniversitesi Rektörlük Senatosu, 48. senato toplantısında Rize Üniversitesi'nin isminin Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olmasını görüştü. Yapılan toplantı sonucunda Rize Üniversitesi'nin adının Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olarak değiştirilmesi, 23 üyenin tamamının oy birliğiyle kabul edildi.

Rize Üniversitesi Senatosu'nun bu kararı önümüzdeki günlerde YÖK'e bildirilecek. YÖK'ün de bu kararı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne götürmesi beklenecek. Eğer karar Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde onaylanırsa, Rize Üniversitesi'nin ismi Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi olarak değişmiş olacak.

Öte yandan daha önce yeni kurulan birçok üniversite, isimlerinin Recep Tayip Erdoğan olması için talepte bulunmuş ancak başbakan bu taleplere sıcak bakmamıştı. Rize Üniversitesi'nin isim değişikliği konusunu ilk kez AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Çayeli Ak Parti İlçe Kongresi'nde gündeme taşımıştı.

olay53 - ÖZEL -

arif-yilmaz-erdogan-1.20111128171022.jpg

İLGİLİ HABERİMİZ

RÜ Toplanıyor İsim Değişiyor