Ya Devlet Başa Ya Kuzgun Leşe Rize'de Sahnelenecek

Ya Devlet Başa Ya Kuzgun Leşe Rize'de Sahnelenecek
Konya Devlet Tiyatrosu’nun “Ya Devlet Başa Ya Kuzgun Leşe” adlı tiyatro oyunu Rize'de sahnelenecek.

Devlet Tiyatrolarının turne programı kapsamında, Konya Devlet Tiyatrosu’nun “Ya Devlet Başa Ya Kuzgun Leşe” adlı tiyatro oyunu 26 ve 27 Mart 2013 tarihlerinde saat:20:00’de İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde sahnelenecek. 

Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi Büyük Salonda 26 ve 27 Mart 2013 tarihlerinde saat:20:00’de sahnelenecek olan oyunun biletleri İsmail Kahraman Kültür Merkezi Bilet Satış Gişesinden temin edilebilmektedir. 26 Mart'ta sahnelenecek oyunun bilet fiyatları Öğrenci 3 TL., Sivil 5 TL.; 27 Mart'ta sahnelenecek oyun ise 27 Mart'ın Dünya Tiyatrolar Günü olması dolayısıyla ücretsiz izlenebilecek.

Oyunun konusu: Bir taht… Tahtın büyüklüğünün altında ezilmek istemeyen bir yargıç, bir padişah, bir baba… Öbür yanda bir kaplan ve bir sırtlan… Ve onların arasında kalmış bir sultan, bir anne… Tahtın arkasında çekilen kılıçlar, hançerler ve konuşulan gizli sözcükler, gizli düşünceler… Kaplanın sırtlan gibi, sırtlanın da kaplan gibi bir karındaşının olması ve bir babanın ikinci defa aynı hatanın eşiğinde durması… Yılların yorgunluğunu taşıyan bir annenin nihayetinde evlatlarının arasında sıkışıp kalması… Tahtın gölgesinde boğulmamak için ‘Ya Devlet Başa Ya Kuzgun Leşe’ diyen ne ilk ne de son evlat onlar olacak! Ama bunu söyleyen ilk baba o olacak!