Yaş Çayda Budama Bedellerinin Ödenmesi Tebliğ'i Bekliyor

Yaş Çayda Budama Bedellerinin Ödenmesi Tebliğ'i Bekliyor
Yaş çay üreticilerinin merakla beklediği yaş çay budama bedeli ödemelerinin yayımlanacak tebliği beklediği öğrenildi.

Doğu Karadeniz Bölgesinde Rize, Artvin, Trabzon, Giresun ve Ordu illerinde yaklaşık 200 bin üretici ile 800 bin dekar alanda yapılan yaş çay üretiminde üreticiler, 2022 yılı budama döneminde 1/7 oranında budama işlemi gerçekleştirdi.

Yaklaşık 200 bin üretici, 112 bin dekar alanda gerçekleştirdiği budamaya ilişkin 750 milyon lira ödemenin Kurban Bayramından önce ödenmesini beklerken, ödemelerin ne zaman yapılacağı ise merakla bekleniyor.

olay53 muhabirimizin edindiği bilgilere göre, “Bitkisel Üretime Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğ’ yayımlanmadan bakanlık ödemeleri gerçekleştiremiyor. İlgili tebliğin bugün veya yarın Resmi Gazete’de yayımlanması halinde ise ödemelerin Cuma günü yapılabileceği bilgisine ulaşıldı.

zavendikli-kurban-bayrami-038.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
57 Yorum