Yaz Kur’an Kursları Kayıtları Başladı

Yaz Kur’an Kursları Kayıtları Başladı
Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan, “Camiye koşalım, Kur’an’la buluşalım” sloganıyla Yaz Kur’an Kursları kayıtlarının başladığını söyledi.

Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan, İl Müftülüğünün denetim ve gözetiminde bütün Cami, Kur’an Kursları ve Müftülüğün uygun gördüğü yerlerde, uzman kadro öncülüğünde açılacak olan Yaz Kur’an Kursları kayıtlarının 16 Haziran’da başladığını ve kayıtların 23 Haziran’a kadar süreceğini açıkladı.

İl Müftüsü Doğan yaptığı açıklamada, “Yaklaşan Ramazan arafesinde, okulların tatile girmesiyle başlayacak olan Yaz Kur’an Kurslarında sevgili yavrularımız; Kur’an ile buluşacak, yaşadığımız dünya ve evreni Kur’an ile kavrayacak ve temel dini bilgilerini öğrenecekler.” dedi.

“Camiye koşalım, Kur’an’la buluşalım” sloganıyla Müftülüğün denetim ve gözetiminde bütün Cami, Kur’an Kursları ve Müftülüğün uygun gördüğü yerlerde, uzman kadro öncülüğünde açılacak olan Yaz Kur’an Kurslarından yaş sınırı olmaksızın herkesin istifade edebileceğini kaydeden İl Müftüsü Doğan, “Yaz Kur’an Kursları kayıtlarımız 16-23 Haziran tarihleri arasında devam edecek, eğitim-öğretim ise 23 Haziran’da başlayacak, 22 Ağustos’ta sona erecektir.” İfadelerine yer vererek, “Öğrencilerimiz Yaz Kur’an kurslarında, bizi çok seven Rabb’imiz için Kur’an’ı ve hayatı güzel örneklerle dolu olan peygamberimiz Hz.Muhammed’i (sav) bizlere niçin gönderdiğini anlayacak; bu kurslarda,  imanın şartlarının yanı sıra, abdest, namaz, namaz sure ve dualarını, oruç, hac ve zekât gibi dinimizin ibadetle ilgili yönlerini; anne-babaya saygı, iyi evlat olmak, doğruluk, merhamet, sevgi, saygı, adalet, hoşgörü, yardımlaşma, fedakârlık, sabır, vefa gibi güzel ahlakın gerekliliklerini öğreneceklerdir.

Efendimiz (sav)’in “En hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğretendir” müjdesine erişen din görevlilerimiz, sevgi merkezli bir anlayışla dinimiz İslâm’ı ve Kur’an-ı Kerim’i öğreterek en kutsal görevi üstlenmektedirler. Öğrencilerimizin; “Kolaylaştırınız, zorlaştırmayınız; müjdeleyiniz, nefret ettirmeyiniz” ilkesiyle sevgi, kardeşlik, merhamet, sabır, hoşgörü ve fedakârlıkla yetiştirileceğine inancımız tamdır. “ şeklinde konuştu.

Doğan, ayrıca, “Yaklaşan Ramazan ayının hayırlara vesile olması temennisiyle, yaz Kur’an kurslarının, öğrencilerimizin belleklerinde iyi izlenim ve güzel anılarla yer almasını diliyor, bu duygu ve düşüncelerle öğrencilerimizin ve görevlilerimizin başarılarını Cenab-ı Allah’tan ümit ve niyaz ediyorum.” dedi.