Yeşil Yol Ulusal Gündemden Düşmüyor!

Yeşil Yol Ulusal Gündemden Düşmüyor!
‘Yaylaları peşkeş çektirmeyeceğiz’ diyerek Yeşil Yol projesine karşı halkı provoke eden Yalçın Şahin de işgalci çıktı. Kavrun Yaylası’nı babasının çiftliğine çevirdiği belirlenen Şahin hakkında açılan davaların sürdüğü belirlendi

Yeşil Yol Projesi ulusal medyadaki gündemini koruyor. Yeşil Yol Projesi ile ilgili Yalçın Şahin'i "Seni işgalci seni" başlığıyla Yeni AKit Gazetesi'nde yer alan haberde şu ifadelere yer verildi:

Karadeniz Bölgesi’nde 8 ilin yaylalarını birbirine bağlayacak olan 2 bin 600 kilometre uzunluğundaki Yeşil Yol projesine karşı halkı kışkırtan ve “Bizler buraları peşkeş çektirmeyeceğiz” diye sağa-sola demeçler veren Yalçın Şahin’in; Kavrun Yaylası’ndaki restoranının kaçak olduğu ortaya çıktı. Yalçın Şahin’in Kavrun Yaylası’nda bulunan restoran ve işletmesi; Milli Park sahasında ve kontrollü kullanım alanı içerisinde yer alıyor.

YAYLALARI ÇİFTLİĞE ÇEVİRMİŞLER

Restoran ve işletme, 3. Derece SİT alanı, Mera ve Turizm Alan Sınırı içerisinde buluyor. Yalçın Şahin’e ait yayla evinin de ailece yöresel yemek yapılarak gelen ziyaretçilerin hizmetine sunulduğu tespit edildi. Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ve Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden oluşan komisyon, Yalçın Şahin’e ait işletme hakkında inceleme başlattı.

İŞGALCİLİK TARİH OLACAK

Doğu Karadeniz Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından yürütülen Yeşil Yol projesi; Samsun’dan Artvin’e kadar 8 ilin yaylalarını doğu batı istikametinde ve üst kotlardan geçerek turistik açıdan önemli yaylaları, tarihi ve kültürel değerleri birbirine bağlayacak.

Yeşil yol güzergahının Rize Çamlıhemşin ilçesi Kaçkar Dağları Milli Park sınırları içinde kalan kısmında Ayder – Kavrun arasında mevcut yolun genişleme ve onarımı yapılıyor. 8+ 700 Km’lik mevcut yolun bakım ve genişleme çalışmasının 6+ 000 Km.’lik kısmı tamamlandı.

Kavrun-Samistal arasında ise kayalık ve eğimli alanlardan geçecek şekilde 9 +500 Km. yeni yol açma çalışması planlandığı, 0+ 050 Km.’lik kısımda yeni yol çalışmaları tamamlandığı ve yol yapım çalışmalarına devam ettiği bildirildi.

Yeni yol yapılacak sahaların çevresinin turizme yönelik yapılaşmaya ve hayvanların otlak olarak kullanımına uygun olmayan sahalar olduğu öğrenildi. Yeşil yolun yapılması ile kaçak yapılaşmaya karşı denetimin ve kontrolün daha da kolaylaşacağı ifade ediliyor.

Haberin sonunda ise gazetenin 18 Temmuz 2015 tarihli nüshasında, protestolarda başı çeken ve çevreci diye yutturulmaya çalışılan Rabiye Özcan’ın (Havva Ana) doğa katili olduğuna dair habere yer verildiği ifade edildi.

Kaynak:Yeni Akit