Yeşilay Haftası Kutlandı

Yeşilay Haftası Kutlandı
1-7 Mart Yeşilay haftası kutlamaları, Rize Yeşilay Cemiyeti Temsilciliği ve Sigarayı Bırakma Derneği; Sumder’ın organizasyonuyla gerçekleşti.

Yeşilay Kutlamalarında konuşan Yeşilay Rize temsilcisi Bayram Ali Kavalcı; Yeşilay cemiyetinin 5 Mart 1920’de hilal-i ahdar adıyla kurulduğunu, daha sonraki yıllarda Yeşilay ismini aldığını, Yeşilay’ın alkollü içkiler, sigara ve uyuşturucu gibi zararlı maddelerin sağlığımız üzerindeki kötü neticelerini neredeyse bir asırdır, anlatmayı, uyarmayı, eğitmeyi ve ilgili devlet organlarına yardımcı olmayı, başta öğrenciler ve gençler olmak üzere bu zararlı maddelerden korumak ve kurtarmak için kamuya yaralı dernek olarak hizmet vermektedir.”diye konuştu.

Yeşilay kutlamaları töreninde konuşan Rize Milletvekili Dr. Lütfi Çırakoğlu;”Mecliste 4207 sayılı kanunu yürürlüğe koyarak, ülkemizde kapalı mekânlarda içilen sigara olayına son vermiş olduk. Bu kanunun yürürlüğe girmesi neticesi sigara tüketiminde %20’nın üzerinde bir düşüş yaşanmıştır. Bu yasa yasakçı değil, korumacı bir yaklaşımla artık çıkardığımız bu kanunla ülkemiz %100 dumansız hava sahasına sahip olma noktasında ilerlemektedir. Sevgili öğrenciler, kıymetli veliler, milletlerin geleceği, çocuklarının geleceğidir. O nedenle sigara, alkol ve her çeşit uyuşturucular geleceğiniz ve geleceğimizi için en tehlikeleri mayın tarlalarıdır. Bu konuda aileler çocuklarını çok iyi izlemeli ve kiminle arkadaşlık ettiğini bilmelidir.” dedi.

ss.20100303080000..jpg

Programda öğrenciler bir sunum yapan Sumder Başkanı Dr. Ali Öner,” Sigara içen gençler zamanla alkol ve uyuşturucu bağımlılığına yatkın kişiler haline gelmektedir. Çünkü sigara, kişinin öteki kötü alışkanlıklara karşı direncini de azaltmaktadır.  İlk başlanan bağımlılık, sigaradır. Başlangıçta ister merak, ister akranlarına uyum, ister başkaldırı sembolü olarak kullanılan sigara, içenlerin çoğunda bağımlılık yapar. Çocuklarının sigaraya başlamasını istemeyen anne-babanın en başta kendilerinin sigarayı kullanmaması gerekir. Elinde sigarayla oğluna nasihat eden babanın, vazgeçirici etkisi zordur. Buna rağmen anne-baba sigarayı bırakamıyorsa, yine de çocuklarının sigara içmemesi konusunda açık mesaj vermelidirler. Nikotin bağımlısı isek ve bunu da bırakamıyorsak, bundan dolayı pişman olduğumuzu açık yüreklilikle onlara söyleyelim. Ayrıca çocukların yanında içmeyelim. Ama sigarayı bırakırsak, kendimiz ve çocuklarımız için en güzelini yaptığımızı bilelim.”diye konuştu.

Programda boyunca Vakıflar ilköğretim okulu öğrencileri öğretmenleriyle birlikte zararlı madde ve alışkanlıklara dikkat çeken, Şiirler, slayt gösteri ve güzel sözler protokol ve öğrenci velileri tarafında büyük alkış aldı.

Kutlamaların sonunda Yeşilay Temsilcisi Bayram Ali Kavalcı, Yeşilay’ın çalışmalarına destek olan kurum ve kuruluşların Müdürleriyle, bu yılkı kutlama programını hazırlayan Vakıflar ilköğretim okuluna;”Yeşilay Gönül Dostları Sertifikası” sundu.