YGS'ye Rize'de Kaç Kişi Girecek?

YGS'ye Rize'de Kaç Kişi Girecek?
ÖSYM Rize İl Sınav Koordinatörü, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, üniversiteye geçişte birinci aşama olarak uygulanan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)’ye Rize’de 11 bin 317 öğrencinin gireceğini söyledi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü, ÖSYM Rize İl Sınav Koordinatörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, 13 Mart 2016 Pazar Günü bütün Türkiye genelinde olduğu gibi Rize’de de yapılacak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)’nin Rize Merkez ile Çayeli ve Ardeşen ilçelerinde yapılacağını kaydetti.

Yapılacak sınav hakkında bilgi veren ve öğrencilere başarılar dileyen Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, 2016 YGS’nin Pazar günü saat 10.00’da başlayacağını ve 12.40’da sona ereceğini belirtti.

Rize genelinde 45 bina ve 656 salonda yapılacak sınava il genelinde 11.317 öğrencinin gireceğini kaydeden Karaman, “Rize Merkez’de 25 binada yer alan 392 salonda 7044 aday sınava girecek. İlimizde 9 engelli aday ve 43’de tutuklu aday sınava girecektir. Çayeli ilçesinde 8 binada 91 salonda 1.474, Ardeşen ilçesinde ise 12 binadaki 173 salonda 2.799 öğrenci olmak üzere il genelinde 45 bina ve 656 salonda yapılacak sınavlarda 11 bin 317 kişi sınava girecek.” diye konuştu.

Rektör Karaman, ÖSYM Rize İl Sınav Koordinatörlüğü olarak  adayların sınava herhangi bir problemle karşılaşmadan rahat bir şekilde girmeleri için bütün önlemleri aldıklarını belirterek, sınavın yapılacağı pazar günü Rize İl Nüfus Müdürlüğü ile Çayeli ve Ardeşen İlçe Nüfus Müdürlüklerinin açık olacağını, kimliğini kaybeden öğrencilerin Sınav Giriş Belgesi ve iki fotoğrafla birlikte nüfus müdürlüklerine gittiklerinde kimliklerini çıkarabileceklerini kaydetti.

Sınava gireceklere önerilerde bulunan ve sınavda yanlarında olmaları gereken belgeleri anlatan Rektör Karaman, "Sınava gelirken sınava giriş belgesi ve nüfus cüzdanı veya süresi geçerli pasaport almaları yeterli, anahtarlık, çanta, saat, cüzdan, kolye,küpe,bilezik,yüzük, gibi takılar ve cep telefonunun öğrencilerimizin üzerinde olmaması gerekir. Belirtilen şekilde gelmeyen adaylar sınava alınmayacaktır." diye konuştu.