Yıldırım: Organize Sanayi İşsizlere Umut Olmadı

Yıldırım: Organize Sanayi İşsizlere Umut Olmadı
Kalkandere Belediye Başkanı Kenan Yıldırım, Organize Sanayi Bölgesinin, ilçede işsiz gençlerin beklentilerini karşılamadığını ve ilçelerinin işşizlik karşısında göç verdiğini söyledi.

Başkan Yıl­dı­rım 1500-2000 kişinin istihdam edilmesinin planlandığı organize sanayide fabrika sahipleri beklentilerinin aksine, dışardan işçi alımı yaparak bölge halkını mağdur ettiği ve verilen sözlerin tutulmadığını söyledi.

300 dönüm ara­zi­si giden bir aile­den Yıl­dı­rım so­ya­dın­dan sa­de­ce bir kişinin orada ça­lı­ştığını ifade eden Yıldırım, O fab­ri­ka­la­rı alan­lar kendi hem­şe­ri­le­ri­ni, kendi ak­ra­ba­la­rı­nı OSB’ye ge­tir­diklerini, fab­ri­ka sa­hip­le­rinin en azından va­sıf­ız al­dı­ğı iş­çi­le­ri bu böl­ge­den alması gerektiğini ifade ederek ilçe başkanı olarak huzursuz olduğunu söyledi.

Osb yapılırken söz ve­ri­len iş­çi­ler alın­say­dı, ilçelerinin göç veren değil göç alan bir ilçe olacağını ifade eden Yıldırım, işsizlik sorunu azaldığında Kal­kan­de­re nü­fu­su ve belediye olarak gelirlerinin artacağını söyledi.

rize-osb.jpg

İLGİLİ HABERİMİZ
Rize'de Organize Mağduriyet !