Yılın Hemşire ve Ebeleri Ödüllerini Aldı

Yılın Hemşire ve Ebeleri Ödüllerini Aldı
Rize’de yılın hemşiresi seçilen Tülay Buday Altuntaş, ödülünü, Sağlık Bakanı Dr. Recep Akdağ’ın elinden aldı.

5 yaşında Serebral kuadrip pasili hastalığı olan bir kızı olmasına rağmen Rize'de sağlık koşulları yetersiz bir ilçede yıllarca koruyucu sağlık hizmeti çalışmalarını gönüllü üstlenerek yürüten hemşire Tülay Buday Altuntaş, Rize'de yılın hemşiresi seçildekten sonra ödülünü, Sağlık Bakanı Dr. Recep Akdağ’ın elinden aldı.

tulay-buday-altuntas-recep-akdag.jpg

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Dünya Hemşireler Günü dolayısıyla düzenlenen törene katıldı. Törende yaptığı konuşmada, ebe ve hemşirelerin sağlık hizmetlerinde çok önemli bir yere sahip olduğunu belirten Sağlık Bakanı Akdağ, ebe ve hemşirelerin toplumda her zaman saygı gördüğünü söyledi.

“Hemşire” kelimesinin ''kız kardeş'' anlamına geldiğini, bu mesleği yapanların hastalara anne şefkatiyle yaklaştığını ifade eden Akdağ, sağlık hizmetlerinden memnuniyetin artmasında ebe ve hemşirelerin payının büyük olduğunu vurguladı. Geçmişte sağlık alanında büyük sorunlar yaşandığını da ifade eden Akdağ, ''Bunları düzeltmeyi hep istedik. O yüzden 10 yıldır günde 10 saat çalışıyoruz. Biz de sizlerle nöbet tutuyoruz. Çocuklarımızın nasıl boy attığını göremedik. Sizler olmasaydınız başaramazdık, Allah razı olsun'' ifadesini kullandı.

Sağlık Bakanı Akdağ, konuşmasının ardından görev yaptıkları illerde yılın hemşire/ebesi seçilenlere plaketlerini verdi.

yilin-hemsire-ve-ebeleri-odullerini-recep-akdagdan-aldi-1.jpg

yilin-hemsire-ve-ebeleri-odullerini-recep-akdagdan-aldi.jpg

TÜLAY BUDAY ALTUNTAŞ KİMDİR?

1977 yılında Giresun merkez doğumlu olan Altuntaş, ilkokul, ortaokul ve liseyi Giresun’da okudu. 1996 Yılında KTÜ Hemşirelik Meslek Yüksek Okulunu kazanıp, sonrada 4 yıllık lisans eğitimini tamamladı. 2004 yılında Giresun Şebinkarahisar ilçesinin merkez sağlık ocağına hemşire olarak atanarak, meslek hayatına başladı. Giresun’da 7 yıl hizmet verdikten sonra, Çayeli Toplum Sağlığı Merkezine atandı. 8 yıldan beri de Çayeli’nde görevine devam etmektedir.

Hemşire Altuntaş, 2007 doğumlu serebral kuadrip pasili hastalığı olan bir kızı olmasına rağmen sağlık koşulları yetersiz, imkanları sınırlı bir ilçede yıllarca koruyucu sağlık hizmeti çalışmalarını gönüllü üstlenerek yürüttü.