Yılmaz: Döner Sermaye Artık Dönmüyor

Yılmaz: Döner Sermaye Artık Dönmüyor
Sağlık Sen Rize Şube Başkanı İsmail Yılmaz, kamu hastanelerinde yaşanan döner sermaye sorununa değinerek "Sağlık tesislerinin çoğu döner sermaye ödeyemez hale gelmiştir" dedi.

Sağlık Sen Rize Şube Başkanı İsmail Yılmaz, yaptığı açıklamada, "Sağlıkta bugün itibariyle gelinen noktada sağlık çalışanlarının iş yükü sürekli artmasına rağmen sağlık tesislerinin çoğu döner sermaye ödeyemez hale gelmiştir. Miadını dolduran mevcut döner sermaye yönetmeliği bir an önce değişmelidir. Hakkaniyetten uzak bir döner sermaye sistemi sağlıkta dönüşümün mimarları olan sağlık çalışanlarının iş barışını zedeler duruma gelmiştir. SAĞLIK SEN olarak sağlık çalışanları için ayrıcalık değil adalet istiyoruz." dedi.

saglik-sen-rize-sibe-baskani-ismail-yilmaz,-kamu-hastanelerinde-yasanan-doner-sermaye-sorununa-deginerek-saglik-tesislerinin-cogu-doner-sermaye-odeyemez-hale-gelmistir-dedi-(1).jpg

Yılmaz, döner sermayedeki adaletsizliğin ortadan kaldırılması, daha adil ve hakkaniyetli bir sistemin inşa edilmesi için mücadele ettiklerini ve mücadeleye devam edeceklerini kaydederek,  "Sağlık ve sosyal hizmet çalışanları çalışma şartlarının zorluğuna rağmen mesleklerini icra ederken insani değeri yüksek bir fedakârlık örneği göstermektedir. Aynı fedakârlık sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının ekonomik ve özlük haklarının iyileştirilmesi hususunda da gösterilmelidir. SAĞLIK SEN Genel Merkezimiz tarafından daha adil ve hakkaniyetli bir döner sermaye modeli Sağlık Bakanlığımıza iletilmiş ve de takibi yapılmaktadır. Çok zor şartlarda ve fedakarca görev yapan  sağlık çalışanlarımızın hak ettikleri  döner sermaye ücretlerini alabilmeleri için gerekli düzenlemeler bir an önce yapılarak hayata geçirilmedir." şeklinde konuştu.