Yılmaz Katmer Aday Adayı Başvurusunda Bulundu

Yılmaz Katmer Aday Adayı Başvurusunda Bulundu
Ak Parti Rize Eski İl Başkanı Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Yılmaz Katmer, Rize Belediye Başkanlığı için aday adaylığı dosyasını Ak Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar’a teslim etti.

Ak Parti Rize Eski İl Başkanı Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Yılmaz Katmer, kalabalık bir topluluk önünde Rize Belediye Başkanlığı için aday adaylığı dosyasını Ak Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar’a teslim etti. Teslim töreninin ardından Katmer, İl Başkanı Hikmet Ayar ve İl Kadın Kolları Başkanı Nuran Alim'le beraber fotoğraf çektirdikten sonra kendisini tebrik eden vatandaşlarla kucaklaştı.

Ak Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, 30 Martta yapılacak yerel seçimler öncesi Ak Parti Rize Eski İl Başkanı Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Yılmaz Katmer’in adaylık başvurusu dosyasını başarılar dileyerek  teslim aldı.

hikmet-ayar-yilmaz-katmer-1.jpg

Ayar, burada yaptığı konuşmada, “5 yıl önce dosya teslim alan İl Başkanından 5 yıl sonra dosya almaktan dolayı Ak Parti Rize İl Başkanı olarak büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Çıktığı bu yolda Yılmaz kardeşime başarılar diliyorum. Allah utandırmasın. Partimize, Rizemize, kendisine hepimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Dosyayı teslim alıyorum. Kendisine bir kez daha başarılar diliyorum.” dedi.

1.20131101173001.jpg

hikmet-ayar-yilmaz-katmer-nuran-alim.jpg

YILMAZ KATMER'İN ADAYLIK KONUŞMASI

Kutsal kabul ettiği bu hizmet yoluna girerken mensubu olduğu siyasi partinin üst düzey yönetici dahil görüşmesi gereken bütün organları ile istişare ederek yola çıktığını ifade eden Rize Belediye Başkan Aday Adayı Yılmaz Katmer, “Talip olduğum hizmet makamının bana çok büyük sorumluluklar yükleyeceğini biliyorum. Böyle bir makamda bulunan hizmet erinin hata yapma hakkı yoktur. Böyle makam sahiplerinin hataları güneş tutulması gibidir. Onları herkes görür. Çünkü mızrak çuvala sığmaz.” Dedi. Kimseye tepeden bakmadığını ve tevazu ehli olduğunu ifade eden Katmer, kibir ile kirlenmediğini ve insanı merkeze koyan hizmet sevdalısı olduğuna vurgu yaparak sözlerini şöyle sürdürdü: Makamı ne olursa olsun her insan kefene sığacak kadar küçüktür. Hiçbir zaman yüreği sadece kendisiyle dolu olan, başkasının yangınıyla evini ısıtan bencil ve çıkarcı biri olmadım. Uzaktan bakınca büyük adam sanılan, yakından da aynı olduğumu göreceğiniz bir insanım. Kimseye kin tutmadım. Çünkü kin tutan din tutmaz. Kimseyi üzmedim. Üzdüğünüzden çok üzülürsünüz. Dosdoğru bir insan olmaya çalıştım. Eğrilik insana yakışmaz hele insana hizmet etmeye talip olana hiç yakışmaz. Olduğum gibi göründüm. Testinin içindeki dışına sızar.

yilmaz-katmer-rize-belediye-baskan-aday-adayi-1.jpg

Konuşmasına yapamayacağı hiçbir şeyin sözünü vermediğini ve vaatlerde bulunmayacağını ifade ederek devam eden Katmer, gerçekçi olduğunu dile getirerek Rizeli olduğunu ve ömrünün geçtiği bu şehri daha yaşanılır bir hale getirmek için elinden gelenin en iyisini yaparak Rize’yi daha üst düzey bir şehir haline getirmenin boynunun borcu olduğunu; eğer nasip olursa bu borcu ödemek istediğini kaydederek, “İşveren, ticaret mensubu ve esnafımızın daha rahat bir ticari ortama sahip olması gerekir. Böyl bir ortamı sağlamak yerel yönetimin görevidir. Asıl gayemiz, ilimizde yaşayan insaların, hemşerilerimizin rahatı, mutluluğu ve memnuniyetidir. Kıymetli hemşerilerimiz, Rize Belediye Başkanı olarak istedikleri kişinin Rze’de yaşayan, vatandaşın rahatlıkla ulaşabileceği, iş dünyasıyla, sivil toplum örgütleriyle, kamu yöneticileriyle diyalog içinde ve uyumlu çalışan birisi olmasını istemektedirler. Mevcut durumum, bulunduğum görevler ve edindiğim tecrübelerim ışığında bu vasıfları taşıdığım kanaatindeyim. Elbetteki takdir siz saygıdeğer hemşerilerimizindir. Bu duygu ve düşüncelerle Rize belediye Başkanlığınba aday adaylığımı ilan ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.” Şeklinde konuştu.

hikmet-ayar-yilmaz-katmer-3.jpg

YILMAZ KATMER KİMDİR ? İŞTE KENDİ İFADESİYLE YILMAZ KATMER...

Rize ili merkez Pekmezli Köyü, 20 Ekim 1966 tarihinde dünyaya geldim. İlk ve Orta öğrenimimden sora, Rize Ticaret Lisesinden mezun oldum. Anadolu Üniversitesi Eskişehir Muhasebe bölümüne devam ettim. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümünden mezun olduktan sonra Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi Bölümünü bitirdim.
Serbest Muhasebeci Malı Müşavir unvanı ile serbest olarak çalışmaktayım. Ayrıca, Pekmezli Çay Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kururlu Başkan Yardımcılığı, Riz-Em İnşaat Ltd. Şti. Ortaklar Kurulu Başkanı, Ayane Süt ve Süt Ürünleri Ltd. Şti. Yetkili müdürlük ile Rizem Sigorta Ltd. Şti. nin hissedarı görevlerde bulunmaktayım.
Rize Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Odası Üyeliği, Rize Ticaret ve Sanayi Odası üyeliği, Rize Ticaret Borsası Üyeliği ile Çay-Kur Rize Spor Kongre Üyeliği ve Disiplin Kurulu Başkanlığı, Şeyh Cami Derneği Üyeliği, Topaloğlu Camı Yaptırma Derneği Onur Üyeliği ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Vakıf Meclis Üyeliği görevlerinde bulunmaktayım.
23 Kasım 2002′de Rize de kurulan AK PARTİ kurucu il yönetim kurulu üyeliği, kurucu il teşkilat başkanlığı görevi olarak hayatımda ilk kez siyasetle tanışmış oldum. 3 Kasım 2002′de yapılan genel seçimlerde Rize ili seçim koordine başkan yardımcılığı görevinde bulundum. 2003 yılı ilk olağan kongre ile siyası ve hukuk işlerden sorumlu il başkan yardımcılığı görevine getirildim. 2004 yılı yerel yönetimler seçimler için Rize il belediye başkan aday adaylığı için görevimden istifa ettim. Sayın başbakanımızın talimatları gereği belediye meclis üyesi olarak seçime girdim. Aynı seçimlerin ilimizde seçim koordine merkez başkanlığını yaptım. İl belediye meclis üyeliği görevinde beş yıl, il belediye başkan yardımcılığı görevinde iki yıl çalışarak görev yaptım. 2006 yılı AK PARTİ ikinci olağan kongrede tekrar teşkilata dönerek yine siyasi ve hukuki işlerden sorumlu il başkan yardımcılığı görevine getirildim. İl başkanımız Sayın Hasan Karal’ın 2007 yılı mayıs ayında milletvekilliği seçimleri için ayrılınca aynı ay asaleten il başkanlığına atandım. Görevim süresi içinde kadın ve gençlik kollarımızın il, ilçe ve belde seçimlerini yaptık, ana kademe ilçe belde seçimlerini yaptık. 2007 yılı genel meclis seçimlerimi yaptık, 2007 yılında anayasa değişikliği referandum seçimlerinde ilimizde tarihi sonuç aldık. 2008 yılı partimizle ilgili anayasa mahkemesi kapama davasını yaşadık. 2009 yılı mahalli ve idareler yerel seçimlerini büyük bir başarı ile tamamladık. 2009 yılı üçüncü olağan kongrede il başkanımız sayın Hasan Karal’ın göreve dönmesiyle dokuz yıl dolu dolu yaşadığım siyaset görevlerime ara verdim. 2011 yılı genel seçimlerde, 2012 yılı anayasa değişikliği seçimlerinde, toplantılara katılmada ve gelen misafirlerin karşılama programlarında teşkilatımızın verdiği görevlerde bulundum. Evli, dört çocuk babasıyım.

2.20131101173221.jpg

3.20131101173231.jpg

4.20131101173240.jpg

hikmet-ayar-yilmaz-katmer-2.jpg