Yılmaz, Sabır İmtihanı Meyvesini Verdi

Yılmaz, Sabır İmtihanı Meyvesini Verdi
Rize'nin Eski Milletvekili Şevki Yılmaz, Ak Parti'li 4 kadın milletvekilinin Tbmm'ye başörütüsüyle gelmesine ilişkin, "Merve Kavakçıyla başlayan sabır imtihanı, meyvesini verdi.

Yılmaz, yaptığı açıklamada, milletvekillerinin başörtüleri ile meclise girmelerinin "çok geç kalınmış bir karar" olduğunu belirterek, "Allah'ın emrini yerine getirmekten daha doğal bir özgürlük olabilir mi? Şımarmıyoruz. Şükür namazı kılıyoruz" diye konuştu.

Milletvekillerini, bu hayırlı kararlarından dolayı tebrik ettiğini ifade eden Yılmaz,  "Darısı diğer kardeşlerimizin, Chp'li milletvekili bayan kardeşlerimizin başına. Hepsi bizim kardeşimiz. Tbmm Başkan Vekili Meral Akşener de bizim kardeşimiz. Meral hanıma da başörtüsü yakışır. Kendisi eski milletvekili arkadaşım" ifadesini kullandı.

"Merve Kavakçı'yla başlayan bu sabır imtihanının Cenab-ı Hak bugün meyvesini verdi" diyen Yılmaz,  bununla kalınmaması gerektiğini kaydetti.

Yılmaz, bu mücadeleyi verenlerin yolunun açılmasını dilediklerini anlatarak, "Özellikle Merve Kavakçı kardeşimizin kovulduğu yere dönmesini, döndürülmesini iktidardan bekliyoruz" dedi.

"Bugünkü tabloyu görünce, 'mücadelelerime değdi' diyorum"

Yılmaz, o günkü çile, sıkıntı ve mücadeleleri ile tebliğ ve davet programını büyük bir ibadet aşkıyla yaptıklarını anlatarak, bundan hiç pişmanlık duymadığını kaydetti.

Vatan, aile ve dost hasreti çektiklerini dile getiren Yılmaz, "Bir çiftçi meyvesini kıskanmaz. Çile çeker, meyvesi olduğu zaman 'oh be bu çilelere değdi' der. Kız kardeşlerimizin gasp edilen hakları elhamdülillah iade edildi. Meclisteki şu tabloyu gördükten sonra, 'geçmiş yıllarımdaki mücadelelerime değdi' diyorum. Kıskanmıyorum, gıpta ediyorum" diye konuştu.

"CHP, halktan çekindiği için tepki göstermedi"

Yılmaz, seçimlerin olmaması durumunda Chp'nin, Merve Kavakçı'ya gösterilen tepkinin aynısını 4 milletvekili için göstereceğini belirterek, Chp'nin halktan çekindiği için mecliste ciddi bir protesto eylemi yapmadığını savundu.

TBMM'de, insan hak ve özgürlüklerinin önündeki bir halkanın daha kırıldığını ancak bunun yeterli olmadığını vurgulayan Yılmaz, daha birçok hak ve özgürlüğün hala kısıtlı olduğunu söyledi.