Yılmaz: Sorumluluk Varsa Bu Sorumluluk Rektör Olarak Benimdir

Yılmaz: Sorumluluk Varsa Bu Sorumluluk Rektör Olarak Benimdir
RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz, bir gazetede çıkan ilanı hakkında gazetelerde yer alan 'torpil' haberleri üzerine “Bu kurumun başında bulunan kişi olarak sorumluk varsa benimdir.” dedi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Arif Yılmaz, bir gazetede çıkan ilanı hakkında gazetelerde yer alan 'torpil' haberleri üzerine “Bu kurumun başında bulunan kişi olarak sorumluk varsa benimdir.” dedi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz, RTEÜ’de düzenlediği basın toplantısında, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olarak hızlı büyüyen bir üniversite olduklarını kaydetti. Yaklaşık 26 aylık yönetim süresince 11. öğretim alımını gerçekleştirdiklerini ifade eden Rektör Yılmaz,.”Öğretim üyesi alımları yönetim kurulunun belirlediği kadro talepleri doğrultusunda personel daire başkanlığınca teknik olarak yürütülür. Saptanan kadrolar Basın İlan Kurumuna gönderilir. Bu gönderim iki şekilde yapılır. Bir rektörün ön imzasıyla yazılı yolla gider.Birde elektronik ortamda gönderilir.

01.08.2013 tarihli Zaman Gazetesi’nde Basın İlan Kurumu vasıtasıyla çıkan ilanımızda yayınlanan liste bizim ıslak imza ile gönderdiğimiz liste değildir. Bu personel dairesinde yapılmış bir müsvedde çalışmanın listesidir ve elektronik ortamda gönderilmiştir, kurum e-mail üzerinden gönderilmemiştir. Şahsi e-mail üzerinden gönderilmiştir.” dedi.

Yaşanan olayla ilgili Rektör olarak tüm sorumluluğu üzerine aldığını kaydeden Rektör yılmaz, “Tabii kurumun başında rektör olarak ben bulunuyorum. Eğer burada bir sorumluluk varsa bu da benimdir. İdari tahkikat yapılacaktır. İdari tahkikat sonrası tekrar açıklama yapılacaktır. Ve gereği tarafımızdan yapılacaktır..” diye konuştu.