YÖK Danıştay kararına itiraz edecek

YÖK Danıştay kararına itiraz edecek
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Danıştay'ın verdiği katsayı kararı ile ilgili izleyecekleri yol haritası hakkında önemli açıklamada bulundu.

Danıştay 8. Dairesi, YÖK'ün üniversiteye girişte katsayı farkını kaldıran kararının yürütmesini durdurdu.

Alınan bu karar üzerine YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Danıştay'ın verdiği katsayı kararına itiraz edeceklerini söyledi.

Bu karara göre, düz liseler ile aralarında imam hatip liselerinin de bulunduğu meslek liseleri arasında üniversiteye girişte katsayı farkı sürecek.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Danıştay'ın kararına itiraz edeceklerini söyledi. Zira YÖK'ün bu karara itiraz hakkı bulunuyor. İtirazı, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu görüşecek.

Özcan, "Biz de internetten öğrendik. Öğrenciler kesinlikle kötü bir durumla karşılacaklarını düşünmesinler. En adaletlisi ne ise o uygulanacak. Kurullarımız toplanacak, hazırlıklardan sonra sizi haberdar edeceğiz" dedi.

Kararın gerekçesinde, herkese eşit bir katsayı uygulamasıyla, farklı hukuki statüdeki öğrencilerin aynı konumda değerlendirilmesi sonucu anayasal eşitlik kuralı ile çelişkili bir durum yaratıldığı, bu uygulamanın, hukuksal statüsü farklı olanları eşit koşullara tabi kılarak hak kaybı ve ihlaline sebep olacağı belirtildi.