YÖK Rektörün İstifası İçin Toplanıyor

YÖK Rektörün İstifası İçin Toplanıyor
YÖK, istifa eden RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz'ın istifasını onaylamak üzere toplanıyor. Peki Rektör Yılmaz ne yapacak? İşte cevabı:

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK), Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde yaşanan ilan krizinin ardından istifa eden Rektör Prof. Dr. Arif Yılmaz'ın istifasını onaylamak üzere yarın (Perşembe günü) toplanıyor.

YÖK, REKTÖRÜN İSTİFASINI KABUL EDECEK

olay53 haber muhabirimizin edindiği bilgiye göre Perşembe sabahı 09.00’da gündemdeki konuları değerlendirmek ve sonuca bağlamak üzere YÖK bir toplantı gerçekleştirecek. Bu toplantıda istifasını veren RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz’ın istifasının kabul edileceği ve RTEÜ’nün rektörlük seçimine start verileceği öğrenildi.

RTEÜ'YÜ SEÇİME  GÖTÜRECEK EN KUVVETLİ REKTÖR VEKİLİ ADAYI NEBİ GÜMÜŞ

Ayrıca, YÖK toplantısı öncesinde YÖK Üyelerince Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nebi Gümüş’ün Rektör Vekili olarak görüşüldüğü ve üniversiteyi seçime götürebileceği bilgisine ulaşan olay53 haber muhabirimiz, YÖK'ün Gümüş’e alternatif olarak ise RTEÜ’den bir başka öğretim üyesini RTEÜ’yü seçime götürecek kişi olarak açıklayabileceği bilgisine ulaştı.

1 - 1,5 AY İÇİNDE YENİ REKTÖR BELLİ OLABİLİR

Seçim takviminin açıklanmasının ardından 6 ay içinde yeni rektörünü seçmesi gereken RTEÜ'de rektörlük seçiminin çok kısa süre içerisinde gerçekleşeceği ve seçimde öğretim üyelerinin büyük çoğunluğunun oy pusulasına istifa eden Rektör Prof. Dr. Arif Yılmaz'ın ismini yazacağı öğrenildi.

REKTÖR PROF. DR. ARİF YILMAZ, EMEKLİYE AYRILACAK

Öte yandan ilan krizinin ardından istifa eden Rektör Prof. Dr. Arif Yılmaz’ın ise emekliliğe ayrılabileceği; öğretim üyelerinin ise Yılmaz'ın ayrılma ihtimali kararına tepkili olduğu öğrenildi.

İLGİLİ HABERİMİZ

YÖK RTEÜ'nün Rektör Vekilini Açıkladı

olay53 - ÖZEL -