YÖK'ten Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesine 3 Alanda Doktora Bursu

YÖK'ten Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesine 3 Alanda Doktora Bursu
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, YÖKün kendilerine 3 alanda toplam 9 Doktora Bursu verdiğini bildirdi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, 100/2000 YÖK Doktora Bursu Pandemi Dönemi Özel Çağrısı (2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi) ile, Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen öncelikli alanlarda ülkemizin ve dünyanın da içinde bulunduğu pandemi dönemine özel olmak üzere doktoralı insan kaynağına olan ihtiyacı karşılamak ve gelecek nesillere insan kaynağı yetiştirmek üzere yurt içindeki devlet üniversitelerinde 22 tematik alanda Yükseköğretim Kurulu tarafından Doktora Bursu verilmesinin kararlaştırıldığını belirterek, bu kapsamda Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesine 3 alanda toplam 9 Doktora Bursu verildiğini bildirdi.

Üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Ana Bilim Dalı İşletme Doktora programında burs almaya hak kazandığını kaydeden Rektör Karaman, “Dijital Platformlar ve Sosyal Medya (Sosyal Medya Yönetimi dahil), Ticaret ve Finans Sektörlerinde Dijital Dönüşüm ve Uzaktan Çalışma Yöntemleri, İstihdam ve İş Modelleri alanlarında başvurusunu yapmış ve her bir alan için talep edilen 3 kontenjan (toplam 9) YÖK tarafından uygun görülerek Üniversitemize tahsis edilmiştir.” dedi.

Rektör Karaman, tahsis edilen burslardan faydalanmak isteyenlerin; başvuru tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmaları, kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarında çalışmıyor olmaları ve Devlet veya Vakıf Yükseköğretim Kurumlarının öğretim elemanı kadrolarında çalışmıyor olmaları şartlarını sağlaması gerektiğini belirtti.

Karaman, tahsis edilen burslara başvuruların 7 Eylül 2020 tarihinde başlayacağını kaydederek, üniversitenin internet sayfasında ayrıca duyurulacağını belirtti.

Karaman, ayrıca, ayrıntılı bilgi için “Yükseköğretim Kurulu Tarafından Doktora Programlarına Kayıtlı Öğrencilere Verilecek Burslara İlişkin Usul ve Esaslar”a bakılabileceğini kaydetti. 

https://yuzikibinbursu.yok.gov.tr/Documents/AnaSayfa/100_2000_Usul_Esaslar.pdf).