Yoldaki Buzlanma Can Alacaktı

Yoldaki Buzlanma Can Alacaktı
Rize'de yoldaki buzlanma nedeniyle kayıp yaklaşık 150 metrelik uçuruma doğru sürüklenen kamyonet, kütüğe çarparak durdu. Kamyonetteki iki kişi yara almadan kurtuldu.

Merkez Dağbaşı Mahallesi'nde, Selami Koç, gece rahatsızlanan arkadaşı Tahsin Kopuz'u 61 FA 442 plakalı kamyonetiyle hastaneye götürmek üzere yola çıktı.

Bir süre sonra yoldaki buzlanma nedeniyle kayan kamyonet, yaklaşık 150 metrelik uçuruma doğru sürüklenmeye başladı. Yoldan çıkarak yaklaşık 5 metre düşen kamyonet, burada kesilmiş olan bir ağacın gövdesine takılarak durdu. Yana yatan kamyonetteki Koç ve Kopuz, burunları bile kanamadan araçtan çıktı.

Selami Koç, durumu bildirdiği arkadaşı Şenol Baş'tan yardım istedi. Bunun üzerine 53 K 1768 plakalı kamyonu ile kaza yerine gelen Baş, kamyoneti uçuruma yuvarlanmaması için halatlarla kamyonuna bağladı. Sabah saatlerinde çağrılan vinçle de kamyonet bulunduğu yerden çıkarıldı.

18.20100207125236..jpg

Yaşanan kazayı anlatan Koç, saat 04.00 civarında arkadaşını hastaneye götürmek üzere yola çıktığını belirterek, ''Yoldaki buzlanma nedeniyle kayıp uçurumun kenarına düştük. Kamyonet orada kütüğe takılarak durdu. Ardından arkadaşımı aradım ve kamyoneti onun aracına bağladık. Kazadan şans eseri yara almadan kurtulduk'' dedi.

Şenol Baş ise kaza yerinin yakınlarında önceki yıllarda da araçların uçuruma yuvarlandıklarını, hemen her kış bu tür kazaların yaşandığını söyledi.

22.20100207174634..jpg