Yükselen Değer Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu

Yükselen Değer Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu
Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu başarısını heryıl arttırarak zirvedeki yerini kalıcı hale getirdi.

Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu, 2019 yılında yapılan LGS (Liselere Giriş Sınavı)nda %42‘lik başarısı ile Rize’de yükselen bir devlet okuludur. 

Okul öğrencilerinden  Edanur Karabulut bu yıl yapılan sınavda soruların yalnızca 1 tanesini yanlış yaparak Türkiye’de 495,1 puan ile %0.09 ‘luk dilime girmiştir. 

Merkezdeki devlet okulları arasında 1 yanlış yapan öğrencisiyle tek okul olan Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu, 5. Sınıfa kayıt yaptıracak öğrencilerin yeni gözdesi olma yolunda ilerliyor.

Okulun bu başarısının altında her sınıf kademesinde uygulanan projelerin katkısı çok büyük.. 7 ve 8. Sınıflara uygulanan bireysel danışmanlık hizmetleri ve koçluk sistemleri ile yakın takibe alınan öğrencilerin başarısı kaçınılmaz oluyor. 

5 ve 6. Sınıflarda da öğrencilerde okuma alışkanlığının kazandırılması için farklı projeler (4K, Çocuğum İçin Çocuğumla Okuyorum vb) uygulanmaktadır. Bu projeler okul kültürünün ve başarılarının temelini oluşturmaktadır.
Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu sanat, spor, sosyal ve kültürel alanlarındaki başarısını akademik başarıları ile taçlandırmaya devam ediyor.

yukselen-deger-mahmut-celalettin-okten-imam-hatip-ortaokulu.jpg