Yunanistan'ın Yeni Başbakanı Belli Oldu

Yunanistan'ın Yeni Başbakanı Belli Oldu
Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, bugünkü kabine toplantısında istifasını açıkladı. İşte ülkenin yeni başbakanı...

SKAI TV, yeni Başbakan'ın Papadimos olmasında anlaşıldığını ifade etti.

Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu'nun başkanlık ettiği olağanüstü kabine toplantısı yapıldı. Papandreu, kabine toplantısında bakanlarla vedalaştı ve istifalarını istedi.

Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, PASOK hükümeti bakanlarından akşam saatlerine kadar istifalarını vermelerini istedi. Papandreu'nun başkanlık ettiği son PASOK hükümeti bakanlar kurulu sona erdi.

Yunanistan'da iktidardaki PASOK ile ana muhalefet partisi arasında kurulması için pazarlıklar sürerken, Papandreu'nun başkanlık 1 saat süren bakanlar kurulu sona erdi. Papandreu, toplantıda bakanlarından istifa etmelerini istedi. Müzakerelere ilişkin bilgi veren Papandreu, "Görüşmeler iyi yolda. Kısa süre içerisinde çözüm olacak." dedi. Papandreu, yeni başbakanın kim olacağına ilişkin ise ayrıntı vermedi. Bu nedenle Papandreu, akşam saatlerine kadar bakanların istifalarını kendisine göndermelerini istedi.

Ancak başbakanın kim olacağına ilişkin sorunun henüz aşılamadığı benzer sorunun hükümet yapısında da devam ettiği ifade ediliyor. Başbakanlık için en güçlü aday ise eski Avrupa Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Lukas Papadimos.

Koalisyon hükümetine ilişkin son pürüzler giderildikten sonra Cumhurbaşkanı Papulyas'ın yeni hükümet kurulması için talimat vermesi bekleniyor.