Yurtdışından Telefon Alanlar Dikkat!

Yurtdışından Telefon Alanlar Dikkat!
Yurt dışından hediye de olsa telefon getiren vatandaşlar artık telefon başına 100 lira ödeyecek.

Yurt dışından hediye de olsa telefon getiren vatandaşlar, yanlarında getirdiği her cep telefonu için bugünden itibaren 100 lira harç ödemeye başladı.

Uygulama ister Türkiye dışında yaşasın isterse Türkiye'de yaşayıp ülke dışına gezi veya herhangi bir amaçla gidip gelen tüm Türkler için geçerli. Bu uygulamadan kişinin kendi kullandığı kullanıma açık telefon muaftır. Örneğin Almanya'dan gelen bir kişinin kullanıma açık yanındaki telefon bu uygulama dışındadır. Ama o kişi yanında hediye veya başka bir maksatlı ikinci bir telefon getiriyorsa bu uygulama içine alınacak.

Uygulamanın devreye girdiğini Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu BTK internet sitesinden duyurdu.

BTK duyurusuna göre bugünden itibaren yurt dışından getirilen her cep telefonu için 100 TL harç ödemesi zorunlu hale getirilecek. IMEI kayıt işlemi sırasında önedecek olan harcın yatırılması sırasında vatandaşların yanlarında pasaportlarını bulundurması gerekiyor.

IMEI kaydı sırasında harc ödeme makbuzu ve pasaportla birlikte yaptırılabilecek.

BAKANLIK AÇIKLAMA YAPTI

Maliye Bakanlığı konu ile ilgili yaptığı açıklamasında, şöyle söyledi: "15.06.2012 tarihi itibariyle yurt dışından yolcu beraberinde getirilen cihazların kayıt işlemi için başvuruda bulunulmadan önce pasaport sahibi olan kişiler tarafından 100 TL harç bedeli yatırılması ve abone kayıt merkezlerine pasaportun yanı sıra harç ödendiğini gösterir belgenin aslı ile birlikte başvuruda bulunulması gerekmektedir. Abone kayıt merkezleri tarafından yapılan ve Kurumumuzca onaylanan elektronik kimlik bilgisine (IMEI) haiz cihazların kayıt işlemi, Maliye Bakanlığı tarafından harç işleminin yatırılmasına ilişkin Tebliğ yayımlanıncaya kadar durdurulmuştur."