Yurtta Hava Durumu

Yurtta Hava Durumu
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, Yağışların Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinde görülecek yağışların Doğu Anadolu'nun güneyi (Elazığ, Van, Bitlis, Muş, Hakkari ve Şırnak) ile Diyarbakır, Batman, Siirt, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Yağışların Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı ülkemizin iç ve batı bölgelerinde 3 ila 5 derece artarken, doğu kesimlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), yurdun güneydoğu kesimlerinde ise güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuzeybatı (Karayel) yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esecek.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Parçalı bulutlu 16

İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 18

İzmir: Az bulutlu ve açık 21

Adana: Parçalı ve çok bulutlu 21

Antalya: Parçalı ve az bulutlu 24

Samsun: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı (Rüzgarın kuzeybatılı yönlerden

Rize: Çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı (Rüzgarın kuzeybatılı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor) 17

Erzurum: Çok bulutlu, aralıklı yağmur, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı 11

Diyarbakır: Çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 15