Zavendikli Mustafa Hoca Anıldı

Zavendikli Mustafa Hoca Anıldı
Rize’nin gönül insanı, kanaat önderi Zavendikli Mustafa Yıldız Hoca Efendi, ölümünün 4. yılında anıldı.

Rize’nin gönül insanı, kanaat önderi Zavendikli Mustafa Yıldız Hoca Efendi vuslatının 4.yıldönümünde kabri başında ve köyünde bulunan camide yapılan programla anıldı. Rize Merkez Vaizlerinden Abdulkerim Çelik'in Zavendikli Mustafa Yıldız Hoca Efendi'nin hayat hikayesini anlatarak başladığı program, Kurra Hafız Mustafa Türüt tarafından okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından yapılan konuşmalar ve okunan Kur'an-ı Kerim ile devam etti.

TÜM FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

a11.jpg

Anma programına Rize Valisi Nurullah Çakır, Rize Eski Milletvekili Abdülkadir Kart, İstanbul Yeşil Camii İlme Hizmet Vakfı Kur'an Kursları Başkanı Abdullah Ustaosmanoğlu, Samsun Aşık Kutlu Eğitim Merkezi Müdürü Dr. İhsan Şenocak, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Güneysu Kaymakamı Gökmen Çiçek, Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder, Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan, Güneysu İlçe Müftüsü Murat Mutlu, İrşad Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Ali Saruhan, Rize’nin önemli imam hatiplerinden Abdulkadir Kara ve çok sayıda vatandaş katıldı.

b1.20131020130402.jpg

Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder, “Merhum Mustafa Hoca Efendi gibi hocalarımızın aramızdan ayrılması pek hayra alamet sayılmaz.

ahmet-minder.20131020175134.jpgOnun yetiştirdiği ve irfanını öğrettiği birçok talebesi bugün onun yolundan gitmek için çabalamaktadır. Onun öncülüğünde açılan İRŞAD vakfı sayesinde toplumumuzda ilim ve irfan sahibi insan sayısı artmaktadır. Zira Türkiye fetret dönemini geride bıraktı. Bu âlimlerin yetişmesine yol açan eğitim sistemleri için önemli adımlar atıldı. İnşallah bu eğitim sistemi yüce dinimizi öğrenmek anlamak suretiyle Yıldız hocamız gibi yıldız insanlar çoğalacaktır. Mustafa hoca efendimizin yetiştiği o dönemler hiçte uygun değildi. Çok zor şartlarda yetişti. O dönemlerde kuran okumanın serbest olduğu dönemler değildi. İslami özgürce yaşayamadığımız dönemlerden geçtik. O dönemlerde yetişen hocalarımızın yanında bu dönemde daha çok hocalarımızın yetişeceği kanaatini taşıyorum” diye konuştu.

ahmet-minder-zavendikli-hocayi-anma-programinda.jpg

İki yıldır Güneysu’da görev yaptığını belirten Güneysu Kaymakamı Gökmen Çiçek, “Burada görev aldığım sürede Merhum Zavendikli Hocamızın izlerine her yerde rastlıyorum. Güneysu sokaklarında, mahallerinde, köylerinde onun yetiştirdiği ve ilim irfanını aktardığı talebeleri ve eserlerini görüyoruz” şeklinde konuştu.

gokmen-cicek.20131020175111.jpg

b20.jpg

Rize Merkez Vaizlerinden Abdulkerim Çelik'in sunumunu yaptığı Anma Programı Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan ve Samsun Aşık Kutlu Eğitim Merkezi Müdürü Dr. İhsan Şenocak'ın konuşmalarıyla devam etti. İstanbul Yeşil Camii İlme Hizmet Vakfı Kur'an Kursları Başkanı Abdullah Ustaosmanoğlu ise hatim duasını yapan isim oldu. Zavendikli Mustafa Hoca Camiindeki program güzel sesli hafızların Kur-an-ı Kerim ve Kasidelerin okunması ile sona erdi.

Camideki program öncesi ayrıca Zavendikli Mustafa Yıldız Hoca Efendi'nin kabri başında Kur-an-ı Kerim okundu. Program sonunda ise katılımcılara kavurma pilav ayran ikram edildi.

mustafa-yildiz-hocaefendiyi-anma-programi.jpg