Zihinsel Engelli Üvey Oğlunu Dünyalara Değişmiyor

Zihinsel Engelli Üvey Oğlunu Dünyalara Değişmiyor
4 yıl önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden yılın annesi ödülünü alan Hatice Şengül, bu yıl Rize’de yılın annesi seçildi.

Rize’de yılın annesi seçilen Hatice Şengül (50) 3 aylıkken evlatlık aldığı zihinsel engelli oğlunu, bir çok ailenin öz çocuklarına göstermediği şefkat ve ilgi ile büyüttü.

Rize Kent Konseyi tarafından düzenlenen bir organizasyon ile önceden belirlenen 30 anne arasında Hatice Şengül hayat hikayesi ile öne çıkarak yılın annesi seçildi. Eşi Recep Şengül (59) ile çocukları olmayan Şengül çifti 1992 yılında İstanbul’da Darülaceze’den evlatlık çocuk almak istedi. Şartları evlatlık almaya uygun görülen aileye dört çocuk arasından bir çocuk seçmeleri istendi. Aile sağlık durumlarının iyi olduğu söylenen çocuklardan Fatih Camisi’nin avlusuna bırakılan 3 aylık bir bebeği seçti. Aile bu bebeğe Fatih ismini verdi. Ancak bebek 3.5 yaşına geldiğinde zihinsel engelli olduğu anlaşıldı. Darülaceze kurumu aileye çocuğu geri alabileceklerini bildirdi. Ancak çift çocuğu geri vermek istemedi.

hatice-sengul-recep-sengul-fatih-sengul-1.jpg

Hatice Şengül 20 yıl boyunca Fatih’e bir annenin ancak öz evladına gösterebileceği sevgi ve şefkat ile bakarak onu büyüttü. Ağır ve zor olan bakımını üstlendi. Tedavisi için İstanbul’da bulunan evini satarak Rize’nin Balıkçılar Köyü’ne yerleşti. Şengül bu hareketi ile Rize’de yılın annesi seçildi. Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi’nde düzenlenen bir programda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ile de bir araya gelen Şengül çok değerli bu unvanın yanı sıra çeşitli hediyeler ile de ödüllendirildi.

Şengül yaptığı açıklamada, “Oğlumun zihinsel engelli olduğu ortaya çıkınca onu bizden geriye alabileceklerini söylediler. Ancak biz eşimde öz çocuğumuz olsaydı ne yapardık diye düşündük. Onu geriye veremedik. Büyüttük Bu yaşa getirdik. O bizim her şeyimiz. Onu dünyalara değişmem. Dünyayı onun için yakarım. Onun dışında herkesi onun için silerim” dedi.

hatice-sengul-recep-sengul-fatih-sengul-2.jpg

Şengül’ün 2008 yılında Ankara’da düzenlenen başka bir programda da yılın annesi seçildiği ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden ödül aldığı öğrenildi.

hatice-sengul-recep-sengul-fatih-sengul-3.jpg

hatice-sengul-fatih-sengul.jpg